Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

ΠΑΣΟΚ :Πως θα βγουν υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες


Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών για τις επικείμενες εκλογές του Νοέμβρη.Η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων αποτελείται από τους :

Πρόεδρο : Θανάση Τσούρα

Μέλη : Χρυσάνθη Κισκήρα, Συλβάνα Ράπτη, Λάμπρο Μίχο, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Χρήστο Σπίρτζη και Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Οι υποψηφιότητες κατατίθενται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 13/06/2010 τα μεσάνυχτα.

Σε αυτό το διάστημα πρέπει να συγκληθούν συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, κατά τις οποίες πρέπει να συζητηθούν και οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων. Μετά από τις καταθέσεις υποοψηφιοτήτων συνεδριάζουν οι Ν.Ε. και οι Περιφερειακές Επιτροπές μέχρι και 15/06/2010 για να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες.

Από τις 16/06/2010 μέχρι και τις 23/06/2010 η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα συγκαλέσει συσκέψεις στην ΑΘήνα για την οριστικοποίηση των διαδικασιών ανάδειξης και για τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί.

Παράλληλα όμως με αυτή την εγκύκλιο το ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε και ένα κείμενο για το πολιτικό πλαίσιο

που θα κινηθούν οι επιλογές. Κρατώ 2 παραγράφους :

Όσοι επιλεγούν για να είναι υποψήφιοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να διαθέτουν το ήθος για να διαχειριστούν με δημοκρατικότητα, εντιμότητα και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, τη γνώση για να τις σχεδιάσουν και να τις υλοποιήσουν αποτελεσματικά και τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι αυτοί που με τη δημόσια παρουσία τους και την εμβέλειά τους στην κοινωνία, θα κάνουν το πολιτικό μας όραμα και σχέδιο υπόθεση του Ελληνικού Λαού και θα μετουσιώσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα για την ποιότητα ζωής του πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου τους, τη νέα μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.

Έτσι σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και το ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις, αλλά και με την φιλοσοφία και το όραμα που έχει ο Πρόεδρος μας για τη χώρα. Αυτό δεν αρκεί μόνο να το κατανοήσουμε εμείς. Είναι απαραίτητο να πείσουμε και την κοινωνία ότι το κατανοήσαμε. Και θα την πείσουμε ξεπερνώντας στερεότυπα και παραδοσιακές αντιλήψεις για την πολιτική, δείχνοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να τα τηρήσουμε, χωρίς συμβιβασμούς και λογικές ισορροπιών και πολιτικού κόστους.

Αυτά τα 2 σημεία είναι και τα σημαντικά για τις υποψηφιότητεςκαι εδώ θα είμαστε για να δούμε κατά πόσον θα τηρηθούν!
Aπο:http://koukios.wordpress.com