Τετάρτη, Απριλίου 07, 2010

Παπανδρέου προς υπουργούς: "Σταματήστε ν' ασχολείστε με τις φημολογίες"


Να σταματήσει η εύκολη ενασχόληση που, ήταν πανταχού παρούσα τους τελευταίους μήνες, γύρω από φημολογίες και να μπούμε συνεχώς και όλο και περισσότερο στα προβλήματα του τόπου που ζητούν διόρθωση, αλλαγές, από τους θεσμούς μέχρι τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες, ζήτησε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Στον απόηχο των αρνητικών φημών για την οικονομία μας, που εκτόξευσαν τα spreads ο κ. Παπανδρέου είπε οτι με την συμφωνία των Βρυξελλών δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα αλλά και για κάθε χώρα που θ’ αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα.

"Δώσαμε ανάσα, κερδίσαμε χρόνο, κερδίσαμε σε παρουσία και σε αξιοπιστία. Και επειδή πολλά γράφονται, είμαστε πια σ’ ένα πεδίο που σε κάθε περίπτωση, σε κάθε ενδεχόμενο, είναι πια ένα πεδίο διαχειρίσιμο με αυτό το δίχτυ ασφαλείας", είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας έτσι να διαψεύσει με έμμσο τρόπο τις φήμες που ήθελαν την Ελλάδα να ζητεί τροποποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Η συνεδρίαση ήταν αρχικά να μεταδοθεί ζωντανά με μια δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την φημολογία που λειτουργεί αρνητικά στις όποιες προσπάθειες για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε αυτό να μην γίνει με την εκτίμηση οτι όποια δήλωση κι αν ήταν αυτή, οι αγορές θα την ερμήνευαν κατά το δοκούν.