Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Κόντρες στη Βουλή για τα μέτρα - Αποχώρησε το ΚΚΕ


Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας

«Προστασία Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας : "Αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία. Δεν θυμάμαι να είχαν αποκλείσει την είσοδο του ΥΠΟΙΚ όταν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση της ΝΔ".

Επιτέθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι δεν αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση είναι χώρα. "Προκαλεί εντύπωση ότι δεν λέτε τίποτα για τις ευθύνες της ΝΔ, λες και για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ", είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθώ να καταλάβω πως ένα κόμμα που κόπτεται για το λαό, είχε την ανάγκη να αποκλείσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να κάνει έναν έλεγχο για να δει αν πρέπει να δώσει 360 εκατ.€ σε 5.000 ανθρώπους και κάποιοι να παίρνουν επίδομα ανεργίας 6.000 ευρώ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί. "Δεν υπάρχει η ανάγκη για νέα μέτρα αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί", είπε.

Μετά το εξάμηνο θα αναγκαστείτε να πάρετε κι άλλα μέτρα, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και κάλεσε την κυβέρνηση να πει τι άλλα αναπτυξιακά μέτρα θα λάβει.
"Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα ανάσας για ένα εξάμηνο, μετά το εξάμηνο θα πάρετε νέα μέτρα πιο σκληρά, πιο επώδυνα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να βγάλει την επόμενη χρονιά με δέκα μισθούς", ανέφερε χαρακτηριστικά.