Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

Διάγγελμα για την οικονομία μελετά ο Πρωθυπουργός


Καθώς η λήψη των αποφάσεων σε μία σειρά μέτωπα επείγει, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια περισσότερο εξωστρεφή πολιτική, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ο ίδιος. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των κκ. Θ. Πάγκαλου , Χ. Παμπούκη...


Γ. Παπακωνσταντίνου , Γ. Πεταλωτή και της κυρίας Λούκας Κατσέλη, αποφασίστηκε ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην οικονομία, στα κοινωνικά μέτωπα, στην Παιδεία και στην Υγεία είναι απαραίτητο να αναληφθούν συγκεκριμένες και περισσότερο αποτελεσματικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Στο επίκεντρο μιας τέτοιας κίνησης, η οποία πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να λάβει μορφή διαγγέλματος, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να περιγράψει την κρισιμότητα της κατάστασης και να τονίσει ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο, το οποίο απαιτεί συλλογική δράση και αντίληψη, ακόμη και συναινέσεις σε μέτρα επώδυνα για την ανάταξη σε όλα τα επίπεδα. Ο τρόπος της δημόσιας παρέμβασης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, καθώς η πολιτική κατάσταση παραμένει περιπεπλεγμένη, λόγω και της απουσίας αρχηγού από τη ΝΔ. Μεταξύ των άλλων εξετάστηκε το ενδεχόμενο να προσκαλέσει ο Πρωθυπουργός σε διάλογο τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, να εκφωνήσει κάποιο διάγγελμα ή να δώσει μια συνέντευξη Τύπου. Πάντως ο χρόνος της πρωτοβουλίας αυτής τοποθετείται περί τα τέλη του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, εφόσον επικρατήσει η άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.