Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

Εντονοι υπαινιγμοί στην προεκλογική μάχη


Συνεχίσθηκε και χθες με αμείωτους ρυθμούς και την ανταλλαγή υπαινιγμών, ιδιαίτερα μεταξύ της κας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Αντώνη Σαμαρά η προεκλογική εκστρατεία των τριών υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε στην ομιλία του στην Πτολεμαΐδα ότι θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα έως το τέλος.

Στην ομιλία της στα Χανιά η κα Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν τη Ν.Δ. του σήμερα ή του αύριο.

«Νέος αρχηγός με παλιά νοοτροπία δεν μας πάει πουθενά. Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, φθαρμένα υλικά. Γιατί εμένα κατηγορούν για μηχανισμούς, αλλά άλλοι αξιοποιούν τα 'γκόλντεν μπόις' που χαντάκωσαν την παράταξη και απομάκρυναν την κυβέρνηση από τη βάση μας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στη Χαλκίδα, σε κομματική εκδήλωση και στη συνέχεια σε εκδήλωση στο Μενίδι.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο ιδεολογικός αφοπλισμός.

«Το ρυάκι γίνεται ποτάμι» είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στη δυναμική της υποψηφιότητάς του, και πρόσθεσε πως όταν η βάση μιλά οι μηχανισμοί σιωπούν.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι αρχίζει και θυμίζει σιγά, σιγά το παλιό ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι ευχάριστο για τη νέα κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, προβάδισμα 5,2% του κ. Αντώνη Σαμαρά κατέγραψε δημοσκόπηση της Μetron Ανάλυσης, της πρώτης μετά τη δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Μεσσήνιο πολιτικό.

Στο ερώτημα ποιος από τους τρεις υποψηφίους θεωρείται καταλληλότερος να αναλάβει την προεδρία της Ν.Δ., ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε 43,9%, η κα Ντόρα Μπακογιάννη 38,7% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,1%.

Αναφερόμενος στην πορεία της αναμέτρησης των υποψηφίων ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Τραγάκης σε συνέντευξη του χθες στο ραδιοσταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι από ό,τι φαίνεται είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος.

Ο αποσυρθείς Δημήτρης Αβραμόπουλος, με άρθρο του χθες στον «Ελεύθερο Τύπο», υπερασπίστηκε εκ νέου την επιλογή του να σταθεί στο πλευρό του κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και την κεντρική επιλογή να εστιάσει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που γύρισαν την πλάτη στο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές.

Αντώνης Σαμαράς: Οι μηχανισμοί σιωπούν μπροστά στην κοινωνία

Ντόρα Μπακογιάννη: Παράταξη που θα μας κάνει υπερήφανους

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Δεν θα δώσω γραμμή σε ενδεχόμενο β' γύρο