Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ !...


Η πίεση των Βρυξελλών προς την νέα ελληνική κυβέρνηση περιέλαβε τις τελευταίες ημέρες και την απαίτηση, η νέα ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει διαδικασίες για την «προσωποποίηση των ευθυνών» αναφορικά με την απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων για την ελληνική οικονομία και κυρίως για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος.
Στα πλαίσια αυτά υπήρξε σχετική συζήτηση, στο άτυπο (όχι το επίσημο) υπουργικό συμβούλιο, που έγινε στου Μαξίμου την περασμένη Τρίτη το βράδυ, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Βερολίνο, στην οποία αναπτύχθηκε η ιδέα της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, για το όλο ζήτημα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η «καταγραφή», από την ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων... Αυτά, που ακούστηκαν, ως πληροφόρηση, στη σύσκεψη, από τους ανθρώπους του Οικονομικών, ξεπερνούν κάθε γνωστή, ως τώρα πτυχή της υπόθεσης, καθώς και κάθε εκτίμηση για το τι πραγματικά έγινε, μιας κι αναφέρονται σε «ηθελημένη διαστρέβλωση γεγονότων, εξελίξεων και στοιχείων», από τους τότε αρμόδιους και για κάθετες εντολές του τύπου «έτσι θα το κάνεις και φέρ΄το μου να το υπογράψω !...».

Ο πρωθυπουργός εμβρόντητος άκουγε τα καθέκαστα, τόσο για τα διαδραματισθέντα στις Βρυξέλλες, όσο – κυρίως – για τις εγκληματικές πρακτικές της νεοδημοκρατίας, από τις αρχές του 2008, πρακτικές που είχαν, ως στόχο, την απόκρυψη της δεινής θέσης στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία, τόσο από το λαό και τους φορείς του, όσο και από την Ε.Ε.

Η αντίδραση του Γ. Παπανδρέου στην οργισμένη προτροπή παριστάμενων υπουργών, «Πρόεδρε πρέπει να πάνε φυλακή !...», όπως μεταφέρεται, ήταν μεν κατευναστική («ας μη βιαζόμαστε !...»), δεν ήταν όμως απορριπτική…