Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης


Δεν πάει άλλο λένε οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης οι οποίοι και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μετά τις 15 Αυγούστου. Οι κτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της περιφέρειας ΑΜΘ, όπου αναμένεται να μοιράσουν γάλα ακόμα και αιγοπρόβατα. Βασικό αίτημα τους είναι να αποδοθεί η κρατική ενίσχυση των 100 εκατομμυρίων ευρώ και να δοθεί λύση σε θεσμικά προβλήματα του κλάδου.Η κρίση που μαστίζει την ελληνική κτηνοτροφία τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατά 100% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ εντείνονται τα προβλήματα που αφορούν νοθεία και καρτέλ στο γάλα, καθώς και οι ανεξέλεγκτες “ελληνοποιήσεις” προϊόντων.
Αντί λοιπόν να έχουν την αρωγή της πολιτείας (επί των ημερών της δεξιάς διακυβέρνησης), οι κτηνοτρόφοι – όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν – βιώνουν καθημερινά την αναλγησία και την αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων τους, που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε μαρασμό.
Για το λόγο αυτό αναγκάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλουν την εγκατάλειψη τους από την κυβέρνηση και να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους.