Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

«Φουντώνει» η πολιτική κόντρα για τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης


Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή τις θερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές, προσλήψεις και διορισμούς, με την αντιπολίτευση να μιλά για «μικροκομματικά συμφέροντα», χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση σπασμωδική, ανερμάτιστη και ανεύθυνη.

Με δηλώσεις της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ.Καρακλιούμη εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «σπασμωδική και ανερμάτιστη», ενώ την κατηγόρησε ότι υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και τις δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας.

Δήλωσε πως «τα πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο» και ότι η παρούσα κυβέρνηση «φορτώνει προβλήματα στην επόμενη», ενώ έκανε λόγο και για «πολιτική του τριχίλιαρου».

Ειδικότερα, η κ. Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι «έχουν πάρει την απόφαση να πετούν ανεύθυνα χρήματα, χωρίς σχέδιο».

«Ανεύθυνα», πρόσθεσε, «σκέφτονται πως το ΠΑΣΟΚ -και όχι οι ίδιοι- θα κληθεί να σχεδιάσει να αντιμετωπίσει την κρίση, να διαπραγματευθεί τη δεινή θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρούν, λοιπόν, ότι μπορούν να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ανεύθυνα και με μόνο γνώμονα το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει το μέγεθος της λαϊκής καταδίκης, που επέρχεται και προσπαθεί να μετριάσει την οργή του λαού, φορτώνοντας προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση. Κι όλα αυτά, τα καταστροφικά για την οικονομία, γίνονται σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε «πολιτική τριχίλιαρων» στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «έχει κοντά ποδάρια» και πρόσθεσε πως τις «οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής τη βιώνουν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών».

Είπε, επίσης, ότι «ο ελληνικός λαός πλέον ξέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ένα και μοναδικό στόχο, την προστασία των μικροκομματικών συμφερόντων της ηγεσίας της ΝΔ. Και όλα αυτά σε βάρος σοβαρού σχεδιασμού για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και για την ανάπτυξη της χώρας».

Πρόσθεσε δε πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, ανεύθυνα αποφάσισαν να παίξουν και το τελευταίο τους πολιτικό χαρτί στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας. Κάθε μέρα γίνονται και πιο επικίνδυνοι για τη χώρα. Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο ζωτική για την Ελλάδα είναι η ανάγκη της άμεσης αποχώρησής τους».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα απολύσει όσους προσλαμβάνει τώρα η κυβέρνηση, η κ. Καρακλιούμη υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει έναν άλλο σχεδιασμό» και ότι «κανένας δεν κάνει λόγο για αντικατάσταση εργαζομένων».

Απαντώντας στα παραπάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ «αντιπολίτευση του ΟΧΙ», τονίζοντας ότι «είναι ένα κόμμα που λέει όχι σε κάθε πρωτοβουλία για να πάει μπροστά ο τόπος».

Χρεώνει μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ μικροκομματικά συμφέροντα και τονίζει ότι «δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων».