Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

Βενιζέλος: Προκλητικό γεγονός η δεξίωση στο «Γ. Αβέρωφ»


Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη δεξίωση που δόθηκε στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το γεγονός προκλητικό, βαριά προσβολή της τιμής και του κύρους του Πολεμικού Ναυτικού, βαριά προσβολή της πατριωτικής ευαισθησίας και «επικίνδυνο το να βρισκόμαστε αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου, ή της επιπολαιότητας ατόμων της δημοσιότητας».

Γνωστοποίησε ότι ο γενικός επιθεωρητής του Πολεμικού Ναυτικού διενεργεί ένορκη διοικητική εξέταση για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών και σε άλλες υπηρεσίες και επανέλαβε ότι το αίτημα για τη διάθεση του θωρηκτού υπεβλήθη το Νοέμβριο του 2009, με σκοπό να τιμηθούν τα εκατό χρόνια από την ένταξη του «Γ. Αβέρωφ» στο ΠΝ, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

Επίσης είπε, ότι την παραμονή της εκδήλωσης, η εταιρία ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση του μνημείου, προσκομίζοντας δωρεά 5.000 ευρώ.

Το Πολεμικό Ναυτικό, τόνισε, θα αποστείλει επιστολή-καταγγελία προς την εταιρία για την προσβολή του μνημείου, η δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη, θα ζητηθεί από την εταιρία να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που συνέβη, ενώ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά συγγνώμη γιατί έχει αντικειμενικές ευθύνες που απορρέουν από την υποκειμενική στάση στελεχών των υπηρεσιών του.