Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

ΝΔ: Εξεταστική εσείς; Εξεταστική κι εμείς!


Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες στη διαχείριση

των δημοσίων οικονομικών της χώρας από το 1981 έως σήμερα, θα καταθέσει η Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο, "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε νύχτα, εσπευσμένα σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας" και έκανε λόγο για κραυγαλέα μεθόδευση γιατί, όπως σημείωσε, η πρότασή της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004-2009.

"Η Ν.Δ λέει ναι στις εξεταστικές από κάθε κατεύθυνση και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν φοβάται τίποτα, θέλει να έρθουν όλα στο φως αλλά η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, δεν αποκρύπτεται, δεν συσκοτίζεται Όλη η αλήθεια λοιπόν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία από το 1981 έως σήμερα. Να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι", επεσήμανε και πρόσθεσε πως γι'αυτό ενώ η Ν.Δ λέει όχι "στη μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας", προχωρά στην κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όλο το διάστημα από το '81 έως σήμερα.

"Η Ν.Δ προχωρώντας σ'αυτή την υπεύθυνη πρωτοβουλία καλεί τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων να υπερψηφίσουν την πρόταση που θα καταθέσει εντός των ημερών το κόμμα μας γιατί είναι αυτονόητο ότι αποτελεί τη μόνη λύση για να μπορέσει επιτέλους να μάθει ο ελληνικός λαός αν υπήρξαν λαθροχειρίες και από ποιούς στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου συμπληρώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο πρωθυπουργός θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος "ότι ηγείται και κατευθύνει μια πελώρια επιχείρηση συγκάλυψης ουσιαστικών ευθυνών που βαρύνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν".

Σε ερώτηση για την εικόνα της χώρας μετά την απογραφή το 2004 και γιατί τότε η Ν.Δ δεν έκανε εξεταστική επιτροπή, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι τα αποτελέσματα της τότε απογραφής επικυρώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. "Αν καταλογίζετε ως λάθος της Ν.Δ που δεν ποινικοποίησε τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ, τότε να μας το πείτε.

Η ΝΔ θεώρησε πως ήταν επιβεβλημένο τότε να ασχοληθεί με την αποκατάσταση της σωστής πολιτικής στα οικονομικά γενικότερα στην κοινωνία και όχι με το να κυνηγήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, κάτι που φαίνεται ότι επιλέγει ως βασική γραμμή ο σημερινός πρωθυπουργός", απάντησε.

Σε ότι αφορά αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα και σκίτσα στο διεθνή τύπο τα χαρακτήρισε ως απαράδεκτα. "Να θυμίσουμε στους ολίγους εμπνευστές τέτοιου είδους σχολίων και σκίτσων ότι αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε στο β'παγκόσμιο πόλεμο για να σταματήσουν το ναζισμό και το φασισμό", τόνισε.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας το ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής είπε : "Τα σφάλματα δεν πρέπει να κουκουλώνονται. Καλούμε τη ΝΔ σε συναίνεση στην πράξη και όλες τις πολιτικες δυναμεις". Δεν απεκλεισε μάλιστα το ενδεχομενο να κληθει στην εξεταστική ο ίδιος ο Χοακίν Αλμουνια.