Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Μαραθώνιος συναντήσεων γιά τη χαμένη αξιοπιστία


Μετά τα μέτρα στο εσωτερικό, έρχεται και η προσπάθεια για ανάκαμψη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στη Βρετανία όπου θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Άγγλο ομόλογό του Αλιστερ Ντάρλινγκ. Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πάει στη Φρανκφούρτη προκειμένου να συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο και στη συνέχεια με την υπουργό Οικονομίας στο Παρίσι.


"Ερχομαι να παρουσιάσω τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από το δημόσιο χρέος, πρωτοβουλίες που εντάσσονται και στην προετοιμασία του προϋπολογισμού, καθώς και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης" είπε κατά την είσοδο του στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Γαλλίδα υπουργός, Κριστίν Λαγκράντ λίγο πριν συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών απάντησε μονολεκτικά σχετικά με τα μέτρα που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου "άμεση εφαρμογή".