Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

Πονοκέφαλος για Σαμαρά ο προϋπολογισμός


Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η...
συζήτηση του προϋπολογισμού με την ονομαστική ψηφοφορία για την έγκρισή του. Κι ενώ το κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζεται αρραγές, η πενθήμερη συζήτηση προκάλεσε “πονοκέφαλο” στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Κι αυτό όχι μόνον για την κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε η ΝΔ, αλλά επειδή για την κατάσταση αυτή ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στους δύο πρώην “τσάρους” της οικονομίας, τους κυρίους Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου.
Ο κ.Παπαθανασίου άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του, λέγοντας πως η ΝΔ δεν τόλμησε όσο θα έπρεπε στην αρχή της κυβερνητικής της θητείας.
Ο Γ. Αλογοσκούφης πέρασε στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας μέσω συνεργατών του ότι “ο κ.Παπαθανασίου πρέπει να μας πει πώς σε 8 μήνες διπλασιάστηκε το έλλειμμα από το 6% στο 12%”, για να ανταπαντήσει ο κ.Παπαθανασίου: “Δεν πιστεύω ότι τα είπε αυτά ο κ. Αλογοσκούφης. Όσα είπα εγώ τα είχε πει και ο ίδιος ο Κων. Καραμανλής”.

Μετά την δημόσια κόντρα, αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά -η πρώτη του στη Βουλή ως Προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει μεν δριμύτατη κριτική στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θα κρατήσει όμως αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή.