Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

«Οι Ζητάδες έτρεχαν μέσα στον κόσμο...»


ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ιατρική παρακολούθηση βρίσκεται η 55χρονη Αγγελική Κουτσουμπού η οποία διακομίστηκε χτες στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό της από μοτοσυκλετιστή της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης, η διαδηλώτρια φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα. «Φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο όπως με ενημέρωσαν οι γιατροί της, παρ΄ όλα αυτά βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση δεδομένου των σοβαρών της τραυμάτων».

«Ήταν μία αναίτια δολοφονική επίθεση. Οι μηχανές της Αστυνομίας περνούσαν με μεγάλη ταχύτητα μέσα από τον κόσμο». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει στα «ΝΕΑ» ο οδοντίατρος, μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ- Τροτσκιστές) κ. Γιώργος Μητροβγένης τη στιγμή που η 55χρονη Αγγελική Κουτσουμπού- η οποία διαδήλωνε χθες το μεσημέρι μαζί με άλλα μέλη του ΕΕΚ στο Σύνταγμα- χτυπήθηκε και παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα της Αστυνομίας. Όπως προσθέτει, «το μπλοκ μας ποτέ δεν προκαλεί. Είναι πάντα δεμένο. Εκείνη την ώρα η Αστυνομία είχε ρίξει κάποια χημικά και μπροστά από την πλατεία Συντάγματος άρχιζαν να κατεβαίνουν μηχανές της Αστυνομίας με μεγάλη ταχύτητα». Ο κ. Μητροβγένης, που ήταν κοντά στην άτυχη διαδηλώτρια, έσπευσε μαζί με πολίτες και μέλη του ΕΕΚ να της προσφέρει της πρώτες βοήθειες. «Ήταν χτυπημένη στο κεφάλι αλλά αιμορραγούσε και από το αυτί. Μάλιστα το ασθενοφόρο έκανε περίπου μισή ώρα να φτάσει στο σημείο». Για μία εντελώς απρόκλητη επίθεση της αστυνομία μιλάει ο γραμματέας του ΕΕΚ και γιατρός κ. Σάββας Μιχαήλ που διαδήλωνε χθες μαζί με την κ. Κουτσουμπού. «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί και άλλοι πολίτες». Ο κ. Μιχαήλ καταγγέλλει επίσης ότι ο αστυνομικός, αφού την έριξε, «ήρθε από πάνω της και την χτυπούσε με κλομπιές και κλωτσιές όπως και ακόμη έναν διαδηλωτή που προσπαθούσε να την βοηθήσει».

Ο πρύτανης
Με ήπιο καρδιακό επεισόδιο και ελαφριά τραύματα στο κεφάλι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Κίττας. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κίττας εμφάνισε αρρυθμία ενώ έφερε και εκδορές στον αριστερό κρόταφο, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί του να αποφασίσουν την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφραγμάτων για προληπτικούς λόγους. Πάντως, όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, η κατάσταση της υγείας του πρύτανη είναι σταθερή και δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.