Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

"Εκπτωτικά κουπόνια για τους ανέργους. Εκεί μας καταντήσανε...."


"Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση κουπονιών σε ανέργους που θα τους εξασφαλίζουν μειωμένο εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έκπτωση για την αγορά βασικών ειδών διατροφής.

Τα μέτρα, όπως ανέφερε, θα οριστικοποιηθούν....

εντός του Φεβρουαρίου και, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα επιδιωχθεί και η στήριξη από μεγάλες εταιρείες προϊόντων διατροφής και αλυσίδες σουπερμάρκετ, ώστε κατά το δυνατόν οι εκπτώσεις αυτές να φτάσουν και το 50%.

Σε πρώτη φάση, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει εκπτώσεις της τάξεως του 20% ή 30% για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το υπουργείο θα προσπαθήσει τα εκπτωτικά κουπόνια για τη διατροφή, που θα είναι όμως ατομικά για κάθε άνεργο, να φτάσουν το 50% αν βοηθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Το κονδύλι που θα διατεθεί θα είναι μέρος από το 1,5 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ανέργων και φαίνεται πως η κυβέρνηση βιάζεται να το ανακοινώσει μέχρι το Φεβρουάριο, διότι τότε αναμένεται η κορύφωση των κοινωνικών συγκρούσεων."