Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Τύμπανα πολέμου στη Ν.Δ.


Κοντά σε ρήξη βρίσκονται οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη χθεσινή άρνηση της πρώην υπουργού να συμμετάσχει στη νέα σκιώδη κυβέρνηση της Ρηγίλλης, στην οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει την ευθύνη και για τον τομέα της Οικονομίας...


Η πρόταση του κ. Σαμαρά να αναθέσει στη βασική αντίπαλό του τον διευρυμένο τομέα Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίστηκε από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη ως «τέχνασμα» που υποβαθμίζει την πολιτική παρουσία της και τη θέση της στο κόμμα.

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. δεν έκρυβαν χθες το βράδυ την ανησυχία ότι η άρνηση της κ. Μπακογιάννη μπορεί να πυροδοτήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ εκτιμούσαν ότι οι δύο εσωκομματικοί πόλοι («σαμαρικοί» και «ντορικοί») θα κινούνται στο εξής σε τεντωμένο σχοινί. Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. προεξοφλούσαν ότι στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται νέα πρόταση ή κάποιος άλλος ρόλος για την κ. Μπακογιάννη, ενώ τόνιζαν ότι η συνένωση των τομέων Παιδείας και Πολιτισμού προκρίθηκε από τον κ. Σαμαρά με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της πρώην υπουργού. Και από τη στιγμή, όπως έλεγαν, που η ίδια αποφάσισε να μη στηρίξει με συγκεκριμένο ρόλο το σχέδιο αντιπολιτευτικής δράσης της νέας ηγεσίας, τότε οι δύο τομείς θα παραμείνουν αυτόνομοι και θα ανατεθούν σε δύο στελέχη.