Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για αλλαγές στις προσλήψεις

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθούν εντός των επομένων ημερών και ως το τέλος της εβδομάδας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στις προσλήψεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο.Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, κατάργηση της αυξημένης μοριοδότησης 50% για τους συμβασιούχους που έχουν προϋπηρεσία 24 μηνών όταν διεκδικούν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, αλλά και κατάργηση της προφορικής συνέντευξης.

Αμέσως μετά το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μέσω του διαδικτύου, για μία εβδομάδα και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση στόχος είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις και να διεξαχθούν με το νέο σύστημα.

Συμβασιούχοι

Η κάλυψη των κενών θέσεων, που θα δημιουργηθούν σε ασφαλιστικούς Οργανισμούς από την αποχώρηση τοποθετημένων με προγράμματα Stage στις υπηρεσίες, απασχόλησε τα μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, απαιτούνται περίπου 7.000 υπάλληλοι, επιπλέον, για την κάλυψη κενών που θα δημιουργηθούν και την εύρυθμη λειτουργία των Ταμείων, προκειμένου να εξασφαλισθούν και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για έκδοση σύνταξης σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.
Εν τω μεταξύ, χθες, οι εκπρόσωποι των περίπου 500 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού στην Ομόνοια, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, ενώ σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του ταμείου, στην οδό Ακαδημίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, Πανελλαδική 24ωρη απεργία και πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα, θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μέσω προγραμμάτων stage.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Σύνταγμα με πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 24 του μήνα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.