Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Στήριξη Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε επισήμως σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος παρόντος του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ.«Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί στη διεύρυνση και στην ενότητα, οδηγεί σε μία πορεία πιο μαχητική πιο εμπνευσμένη», πρόσθεσε, έχοντας προηγουμένως καταδικάσει την απομόνωση της ΝΔ από την κοινωνική βάση.

«Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω μου», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε: «Αρνούμενος την ασφάλεια της ουδετερότητας καταθέτω την άποψή μου για το μέλλον της παράταξης».

«Η επιλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με παζάρια και συναισθηματισμούς…Πρέπει να επιλέξουμε αρχηγό με καθαρά πολιτικούς όρους», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Πιστεύω», είπε, «ότι η πρωτοβουλία μου για ανάδειξη του νέου αρχηγού από την κοινωνική βάση του κόμματος -που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη - είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για το μέλλον, για ένα δημοκρατικό και ανοικτό κόμμα, που θα ξαναφέρει πίσω πικραμένους, απογοητευμένους οπαδούς μας - ένα κόμμα χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς κλειστά κυκλώματα, χωρίς παρέες εξουσίας που αναπαράγουν, εδώ και πολλά χρόνια, τα ίδια αποτελέσματα και κάνουν τον πολιτικό κόσμο να φαίνεται αναξιόπιστος και αφερέγγυος.

«Είναι οφθαλμοφανές κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους οπαδούς της ΝΔ, τους πλήγωσαν πολύ και βαθιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι όποτε η παράταξη αποδοκιμάστηκε και επικρίθηκε «οφειλόταν στον ατομικισμό και στην αλαζονεία που επέδειξαν στελέχη της».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ακόμα ότι «η επιλογή του αρχηγού της ΝΔ δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα και παζάρια που γυρίζουν σε άλλες εποχές».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά, περιστασιακά και ως όπλο για την κατάκτηση της εξουσίας. Κάποιοι αισθάνονται αμήχανα όταν μιλάμε για διεύρυνση των μηχανισμών για άνοιγμα στη βάση», πρόσθεσε. Αντώνης Σαμαράς: Η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα

Χαιρετίζω την απόφαση του Δημήτρη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στεκόταν στο πλάι του κ. Αβραμόπουλου. «Είναι απολύτως ακριβές αυτό που είπε», πρόσθεσε, «ότι στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει».«Είχα στο μυαλό του την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος εγγυάται περισσότερο αυτή την αμφίπλευρη διεύρυνση. Όπως είπε, η διεύρυνση αφορά όχι μόνο τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που έφυγαν και ψήφισαν άλλα κόμματα, «αλλά και τη μεγάλη δεξαμενή εκείνων που μας γύρισαν την πλάτη και έμειναν σπίτι τους, έκαναν αποχή. Οι οποίοι, άλλωστε είναι και οι περισσότεροι...».

«Η εκλογή νέου προέδρου άνοιξε στην ευρεία βάση, πρέπει να τους φέρουμε ξανά δίπλα μας … Η ενότητά μας θα γίνει ακτινοβολία πέρα από τα όρια της παράταξής μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση μέσα στο κόμμα, θα προχωρήσουμε να κάνουμε τη ΝΔ καλύτερη… Θα κάνουμε το κόμμα μας πολύ σύντομα μεγαλύτερο και ισχυρό ξανά».

Το συνέδριο θέσεων και αρχών που θα γίνει μέχρι το Πάσχα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, θα μετατρέψει την ακτινοβολία των ιδεών σε πολιτική δύναμη.

Ακολουθεί η κοινή διακήρυξη αρχών και αμοιβαίων δεσμεύσεων για το μέλλον της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που συνυπέγραψαν οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς.