Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ

Την ανάγκη η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία.

Μετά από ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως ο δρόμος...


αυτός θα είναι δύσκολος, εξέφρασε όμως την πεποίθηση «ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο για έξοδο της χώρας μας από την κρίση και αν αυτό θα εγκριθεί, καθώς και για το αίτημα παράτασης για το έλλειμμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι αξιόπιστη, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα της τετραετίας ρεαλιστικό πρόγραμμα, που δεν θα δημιουργήσει σοκ στην ελληνική οικονομία.

Όπως εξήγησε, αν ληφθούν ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα εν μέσω ύφεσης θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, που θα σημάνει λιγότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερα ελλείμματα.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται διττή προσπάθεια: νοικοκύρεμα και τόνωση της οικονομίας «για να ξαναπάρει μπρος». Συνεχίζοντας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως για να γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσουμε τα χαμηλότερα στρώματα.

Αφού σημείωσε πως η υποδοχή του ελληνικού σχεδίου είναι γενικώς θετική, πρόσθεσε πως η χώρα μας «κουβαλάει το ζήτημα της αξιοπιστίας».