Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

Κ. Καραμανλής: Κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ με αοριστίες και ασάφειες


Ασάφεια, αοριστία, εύκολες και ανέφικτες υποσχέσεις στην οικονομία χρέωσε στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διακαναλική του συνέντευξη με πολίτες στην Ηλιούπολη.

Αντιδιαστέλλοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτή της ΝΔ, επανέλαβε πως έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια και πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, τονίζοντας πως όταν υπάρχει τέτοια κρισιμότητα προβλημάτων έχεις χρέος να πεις την αλήθεια στους πολίτες.

Από τη μια έχουμε μια δύσκολη αλλά υπεύθυνη πολιτική, και από την άλλη κρυφή ατζέντα γεμάτη αοριστίες και ασάφειες, σημείωσε και επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πει τι φορολογική πολιτική θα κάνει και συμπλήρωσε: Αν μπούμε σε ένα κύκλο από εύκολες υποσχέσεις θα εκτιναχθούν τα ελλείμματα και τα χρέη και ο τόπος θα μπει σε οικονομική περιπέτεια.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι κατεξοχήν η οικονομία και η προοπτική της και δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει, όπως ανέφερε, το χρέος και τα ελλείμματα παίρνοντας τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζονται.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΛΑΟΣ, υπογράμμισε πως η επικείμενη εκλογή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, χαρακτηρίζοντας υπερβολική πολυτέλεια την ψήφο διαμαρτυρίας και στέλνοντας μήνυμα για συστράτευση στους ψηφοφόρους της ΝΔ: «Δεν είναι ώρα για χαμένες ψήφους. Η ψήφος στο ΛΑΟΣ βοηθάει το ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς για τη φορολογική πολιτική που θα ακολουθηθεί, τόνισε: «Δεν πάμε σε αύξηση της φορολογίας, αλλά σε κατά μέτωπο ρήξη με τη φοροδιαφυγή».

Επανέλαβε ακόμη την πρόθεση της ΝΔ, εφόσον εκλεγεί, για πάγωμα των αμοιβών των υψηλόμισθων στο Δημόσιο, με παράλληλη ειδική πρόνοια με έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλόμισθους.

Ερωτηθείς για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα έφθανε μέχρι και την πλήρη κατάργησή του, επισημαίνοντας πως έχει γίνει άσυλο για καταστροφική μανία και βία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε να μπουν κανόνες για τις διαδηλώσεις. Μπορούν, για παράδειγμα, διαδηλώσεις να γίνονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ή στο πεζοδρόμιο. «Δεν γίνεται να παραλύει κάθε μέρα η πόλη» συμπλήρωσε.