Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Χωρίς διάλογο το debate των έξι αρχηγών


Χωρίς διάλογο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί τελικά το debate των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής.

Το debate των αρχηγών των έξι αρχηγών θα γίνει, τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ανακοινώνοντας την ημερομηνία διεξαγωγής του, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποτελεσματικό συγκερασμό απόψεων:

«Είχαμε σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων μια πολύ γόνιμη και αποτελεσματική συζήτηση σχετικά με το debate των έξι πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Καταλήξαμε σε ένα συγκερασμό απόψεων σχετικά με την διεξαγωγή του ντιμπέιτ το οποίο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στην αρχή δηλαδή της ερχόμενης εβδομάδας, στις 20.00 το βράδυ. Θα μετάσχουν, όπως έχω τη διαβεβαίωση, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί», ανέφερε ο κ. Αντώναρος και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή, η συμφωνία η οποία επήλθε είναι μια ακόμη κατάκτηση της δημοκρατίας μας, ενισχύει το διάλογο και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους, σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν ακόμη περισσότερο σε βάθος, ακόμη πιο ουσιαστικά για τα προγράμματα όλων των πολιτικών κομμάτων».

Το debate θα περιλαμβάνει έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική. Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας, και οι δημοσιογράφοι -όλοι τηλεοπτικοί, όπως διευκρινίστηκε- θα χωριστούν σε τρεις κύκλους.Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Λεπτομέρειες απομένουν για τη μονομαχία.

Όσο για την τηλεοπτική μονομαχία των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, ο κ. Αντώναρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στην ημέρα οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία επί των λεπτομερειών για την τηλεμαχία των δύο. Όσο περισσότερες συζητήσεις γίνονται, τόσο καλύτερο για τον τόπο, σημείωσε, διευκρινίζοντας πάντως, πως η συμφωνία είναι για ένα debate, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.