Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Έξι νέα εντάλματα συλλήψεων για την τρομοκρατία


Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Παράλληλα, όμως, και με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που συντάχθηκε από την Αντιτρομοκρατική αποφασίσθηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος άλλων έξι, τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών, για τις ίδιες κακουργηματικές κατηγορίες.

Όμως, με εισαγγελική διάταξη αποφασίσθηκε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των συνολικά δέκα κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους Χαρίλαο Στ. Χατζημιχελάκη, Μυρτώ Μ. Παντέλογλου και Εμμανουήλ Δ. Γιόσπα που είχαν συλληφθεί στο Χαλάνδρι και τον Παναγιώτη Αν. Μασούρα που είχε συλληφθεί στο Γαλάτσι.

Με βάση εντάλματα σύλληψης αναζητούνται οι Γιώργος Π. Νικολόπουλος και ο αδελφός του Μιχάλης, Νταμιάνο Μπαλάνο του Πτολεμαίου, Γιώργος Χρ. Καραγιαννίδης, Ελένη Ι. Κοντοπούλου και Κωνσταντίνα Ν. Καρακατσάνη.

Οι κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκαν και τρεις κατηγορίες που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος: διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδία χρήση.