Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Μπαράζ αποχωρήσεων στην Νέα Δημοκρατία


Πρωτοφανείς συνθήκες αποσύνθεσης, όπως τις χαρακτηρίζουν και κορυφαίοι υπουργοί, καταγράφονται στη Ν.Δ. την ώρα που κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση. Υποψήφιοι βουλευτές αρνήθηκαν την υποψηφιότητά τους ενώ είχε ανακοινωθεί στα ψηφοδέλτια, προκαλώντας πανικό. Oι 5 υποψήφιοι που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου βραχυκύκλωσαν τους επιτελείς της Ν.Δ., αφού παρόμοιες κινήσεις δεν είχαν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. «Σε δύσκολους καιρούς υπήρχαν αρνήσεις στελεχών να...
τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια, αλλά αποχωρήσεις υποψηφίων μετά την ανακοίνωσή τους δεν είχε ξαναζήσει το κόμμα...», έλεγε σε κατάσταση απόγνωσης προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι επιλογές του Κ. Καραμανλή για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των λεγόμενων βατοπεδινών. Και αυτό διότι τρεις από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές που απέδρασαν ήταν στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης και της Βοιωτίας όπου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Κοντός και Μπασιάκος αντίστοιχα.

Στην Ξάνθη, ο πολιτικός μηχανικός Κων. Ζαγναφέρης ειδοποίησε προχθές το βράδυ τη Ρηγίλλης ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται στον ίδιο συνδυασμό με τον κ. Κοντό και απέσυρε την υποψηφιότητά του, η οποία είχε ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα από τη Ν.Δ. Με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, μάλιστα, είπε ότι επιθυμούσε να συμμετάσχει σε «καθαρά ψηφοδέλτια». Για τους ίδιους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον συνδυασμό της Ξάνθης και ο πρώην βουλευτής Φίλ. Τσαλίδης, με αποτέλεσμα ύστερα από ώρες αναζήτησης νέου υποψηφίου η Ρηγίλλης να καταλήξει στην επιλογή του Στ. Σταματιάδη.