Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

Έτοιμη από την Άγκυρα η πολιτική διάδοχος της Καραχασάν στη Θράκη


Είναι γεγονός πως οι πολιτικοί που έχουν δοκιμασθεί στη Θράκη, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η κινητικότητα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής προκειμένου να εξασφαλίσει την διάδοχη κατάσταση.
Τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και σε επίπεδο γυναικών, δεν στάθηκε τυχερή η Άγκυρα προκειμένου να βρει κάποια προσωπικότητα, στον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας, τέτοια που να μπορέσει να συγκεντρώσει και να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης με τέτοιον τρόπο που να καταστεί δυνατό στους επιτελείς της Άγκυρας να εφαρμόσουν τα σχέδια Κοσοβοποίησης που έχουν για την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας.
Η δυναμική που μέχρι στιγμής έχει αναπτυχθεί, χαρακτηρίζεται επιεικώς χλιαρή και δεν μπορεί να καταφέρει να ασκήσει μία ικανοποιητική πίεση (κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική) προκειμένου να αναδειχθεί η μουσουλμανική μειονότητα ως άλυτο πρόβλημα της Αθήνας και των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Από την εποχή του Σαδίκ, προσωπικότητες κάτω του μετρίου μονοπωλούν την πολιτική παρέμβαση που πραγματοποιεί το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Ουσιαστικά πρόκειται για απλούς μουσουλμάνους, χωρίς ιδιαίτερα πνευματικά προσόντα, που απλά εισήλθαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και διετέλεσαν επίσημοι πράκτορες της Τουρκίας, χωρίς να έχουν προσπαθήσει καν να προσεγγίσουν διόλου στα πραγματικά προβλήματα των μουσουλμάνων της Θράκης. Πρώτο τους μέλημα, πάντοτε, ήταν η άσκηση προπαγάνδας, χωρίς πρωτοβουλίες και δίχως στοιχεία αιφνιδιασμού. Η στάση τους αυτή έχει γίνει αντιληπτή από τους περισσότερους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι δεν διστάζουν να εκφράσουν την δυσφορία τους απέναντι στην ξεδιάντροπη πολιτική εκτουρκισμού που ασκούν τα όργανα της «μητέρας πατρίδας» χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας (που συναντώνται σε όλες τις μικρές ή μεγάλες κοινωνίες του κόσμου).
Οι επιτελείς της Άγκυρας, διαβλέποντας την σταδιακή απομάκρυνση, κυρίως του Πομακικού πληθυσμού (που αποτελεί και την μεγάλη μερίδα των μουσουλμάνων της Θράκης), εδώ και καιρό έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αναζήτησης νέων προσώπων, άφθαρτων, που θα έχουν καλύτερη υποδομή αλλά και το δυνατόν πανεπιστημιακή εκπαίδευση εντός της Τουρκίας. Στόχος της Άγκυρας η αλλαγή πολιτικών προσώπων, ικανών να αντιληφθούν τις ανάγκες της εποχής, φιλικών και εύκολα προσεγγίσιμων, νέων, αλλά και με πειστήρια φιλοτουρκικών αγώνων… Εξάλλου, η δυσφορία του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, κυρίου Σαρνίτς, έχει ήδη εκδηλωθεί προς τον ιμάμη (μη διορισμένο αλλά «εκλεγμένο» μουφτή) του Κενταύρου Ξάνθης, Αμέτ Μέτ. Μάλιστα, οι «συστάσεις» που έγιναν από τον Τούρκο Πρόξενο προς τον ψευτομουφτή Μέτε ήταν ιδιαίτερα αυστηρές και αφορούσαν την «απόδοση» του Αμέτ στο σχέδιο εκτουρκισμού των Πομάκων κατοίκων της ορεινής Ξάνθης. Οι «χαμηλές επιδόσεις», εξόργισαν την Άγκυρα, που έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην περιοχή. Ο Αμέτ Μέτε θίχθηκε από τις «συστάσεις» που του έγιναν και δεν δίστασε πρόσφατα, στο πανηγύρι του Χίλια να αποχωρήσει αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η έναρξη της ομιλίας του Τούρκου Προξένου, κυρίου Σαρνίτς (λέτε να έχουμε και αλλαγή ψευτομουφτή μετά τις εκλογές;).
Ήδη, πρόσωπα όπως ο Τσετίν Μάντατζη, θεωρούνται παρελθόν και πολύ σύντομα θα αντικατασταθούν από νέους «πολιτικούς», με μεγάλα οράματα και όρεξη για αγώνες, όπως ο κύριος Μαλκότς Χασάν. Ενώ όμως στον χώρο των ανδρών πολιτικών οι εξελίξεις δείχνουν να έχουν μπει σε μία σειρά, στον χώρο της γυναικείας παρουσίας στην πολιτική, δεν έχουν υπάρξει αλλαγές, αλλά έχει προ πολλών χρόνων γίνει η κατάλληλη «σπορά». Η παρουσία της Καραχασάν, κραταιή μέχρι στιγμής, υποστηρικτική της ισότητας των δύο φύλων(!) δείχνει να παραμένει σταθερή, αλλά… Η πρόσφατη «ζωηρή» (και όχι σύντομη) συζήτηση που είχε η κυρία Καραχασάν με τον Τούρκο Πρόξενο, κύριο Σαρνίτς, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κενταύρου, έδειχνε να αφορά κυρίως την μουσουλμάνα πολιτευτή, η οποία μιλούσε συνεχώς σε απολογητικό ύφος, ενώ την παρακολουθούσε ψυχρά ο Τούρκος Πρόξενος που την διέκοπτε σε αυστηρό ύφος. Η κυρία Καραχασάν δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει γύρω της (στην συγκεκριμένη εκδήλωση) σχεδόν καμία γυναίκα, προδίδοντας την αδυναμία της στο να επικοινωνήσει με τις Πομάκες της ορεινής Ξάνθης. Αν και Πομάκα η ίδια, μάλλον απέτυχε οικτρά στις απαιτήσεις της θέσης της.
Η «σπορά» όμως που έχει γίνει εδώ και χρόνια από την Άγκυρα, ακούει στο όνομα Αϊσέλ Ζεϊμπέκ και πρόκειται για μία νεαρή μουσουλμάνα της Θράκης, η οποία, με βάση του άρθρο 19 του Ελληνικού Συντάγματος, είχε χάσει την Ελληνική υπηκοότητά της και παρέμεινε επί χρόνια στην Τουρκία, όπου και σπούδασε, μέχρις ότου… αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η κυρία Ζεϊμπέκ έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο από την καταδίκη της χώρας μας και δικαίωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπόθεση σχετική με αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας. Η Ζεϊμπέλ Αϊσέλ, σπούδασε και στην Ελλάδα, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου. Στο παρελθόν, μάλιστα, δεν δίστασε να τοποθετηθεί υπέρ της άποψης της "Επιτροπής Αγώνα για την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Τουρκικής Μειονοτικής Ψήφου", λέγοντας η ίδια χαρακτηριστικά κατά την περίοδο προ των Ευρωεκλογών του 2004:
"Δεν περίμενα ένα τόσο σοβαρό λάθος εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, να παρασυρθεί από αντί-μειονοτικούς κύκλους και να επιλέξει τον κ. Καπζά Μουζαφέρ στην 13η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο εν λόγω υποψήφιος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της (...) Η Ν.Δ παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή ότι «θέλει να αγκαλιάσει τη μειονότητα», δεν βρήκε ούτε καν μια τιμητική θέση στη λίστα της για έναν εκπρόσωπό της (...) Η ψηφοθηρική αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και η αδιαφορία των υπολοίπων, δεν μπορεί παρά να διαψεύσει τις ελπίδες της για πολιτική ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Όποιοι θέλουν να την «κερδίσουν» θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της και πραγματικά να θέλουν να την εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο".
Η κυρία Ζεϊμπέκ κάτέθεσε τα «πιστοποιητικά εκτουρκισμού» της και φυσικά έκτοτε αναμένει την «κλήση» των «ειδικών» της Άγκυρας. Οι λέξεις: "Τουρκία", "τουρκική μειονότητα", "Τούρκοι της Θράκης", είναι μόνιμες σχεδόν στο λεξιλόγιό της. Είναι μία φινετσάτη και μορφωμένη νεαρή μουσουλμάνα, που αντιτίθεται σαφέστατα στην Ελληνικότητα των Πομάκων της Θράκης. Με τις δηλώσεις της καταφέρνει να περνάει περισσότερο ενωτικά μηνύματα μίας παράξενης ένωσης που σαν σκοπό έχει την διάσπαση από την Ελλάδα!!! Είναι απολύτως βέβαιο πως θα είναι η επόμενη επιλογή γυναίκας μουσουλμάνας πολιτικού και αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να «προωθηθεί» ιδιαίτερα έντονα από τους φιλοτουρκικούς προπαγανδιστικούς κύκλους που έχει αναπτύξει η Άγκυρα, μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, στη Θράκη. Τόσο οι γνώσεις της, όσο και ο δυναμικός χαρακτήρας της, προδίδουν μία αξιόλογη προσωπικότητα, που αν και παραμένει «αδοκίμαστη» αναμένεται πολύ σύντομα να ριχτεί στη «φωτιά» για να επιφέρει την διαφορετικότητα, απευθυνόμενη κυρίως στις μουσουλμάνες της Θράκης, τις οποίες η κυρία Καραχασάν απέτυχε παταγωδώς να προσεγγίσει.
Δεδομένων των σύντομων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, αλλά και των αναμενόμενων επαναληπτικών εκλογών και εκλογικών περιόδων, η αλλαγή των προσώπων, στον χώρο των πολιτευτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ίσως να γίνει πολύ συντομότερα και από τα προβλεπόμενα. Εξάλλου, η κυρία Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, είναι ήδη έτοιμη γι αυτό εδώ και χρόνια. Από τότε που ήταν στην Τουρκία και σχεδίαζε την επάνοδό της στην Ελλάδα και στην Ελληνική Θράκη. Να σημειωθεί πως η κυρία Ζεϊμπέκ έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα, που καλύπτει μεγάλο μέρος των απαιτήσεων των «ειδικών» της Άγκυρας. Το μίσος για την Ελλάδα, της νεαρής μουσουλμάνας Ζεϊμπέκ, είναι ένα πολύ καλό όπλο που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους ειδικούς προπαγανδιστές της ΜΙΤ. Είναι ένα «όπλο» που μπορεί να την ενδυναμώσει στην επιχειρηματολογία της, αλλά μπορεί κάλλιστα και να την καταστρέψει…