Τρίτη, Ιουλίου 28, 2009

Αναταραχή στη ΝΔ από την επιστολή 16 «γαλάζιων» στελεχών


«Φωτιές» έχει ανάψει στη ΝΔ η δημοσιοποίηση επιστολής 16 «γαλάζιων» στελεχών, που φέρονται να διαμηνύουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, προκαλώντας οργή στα στελέχη.

Με την επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και τον γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη, τα 16 στελέχη της ΝΔ στη Λάρισα -μεταξύ των οποίων και ο αγροτοσυνδικαλιστής Αθ.Κοκκινούλης- προειδοποιούν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που ενόχλησαν.

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση των «16», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε αφ' ενός ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη επιστολής, αφ' ετέρου ότι παγίως δεν σχολιάζει τοποθετήσεις «μεμονωμένων πολιτών».

Η δήλωση Αντώναρου προκάλεσε την οργή των 16 «γαλάζιων» στελεχών και όχι μόνο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη εσωκομματικές διεργασίες και σε άλλες νομαρχιακές, και υπάρχουν σκέψεις το παράδειγμα των λαρισαίων νεοδημοκρατών να το ακολουθήσουν και άλλα «γαλάζια» στελέχη από πολλούς νομούς.

Ο κ. Κοκκινούλης, δε, δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ότι εάν ο κ. Αντώναρος «δεν πήρε τώρα το μήνυμα, θα το πάρει σε λίγες ημέρες, όταν θα ακολουθήσει νέο κύμα επιστολών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εάν η τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου απηχεί τις απόψεις του Κ.Καραμανλή, «τότε πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννης Βαρβαρούσης δήλωσε: «Είμαστε 'μεμονωμένοι πολίτες' εμείς που εκλεγόμαστε από φορείς, αγροτικές οργανώσεις, επαγγελματικούς συλλόγους, τεχνικά επιμελητήρια. Εμείς δεν απειλήσαμε τον Κ.Καραμανλή. Χτυπήσαμε όχι καμπανάκι, αλλά καμπανάρα».