Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2012

Εκλογές το 2013 προτείνουν 7 υπουργοί


Όταν εδώ και καιρό φωνάζουμε κάποιοι ότι δεν έχουν σκοπό να προκηρύξουν εύκολα εκλογές, θεωρούμεστε από πολλούς υπερβολικοί. Διαβάστε λοιπόν πως ξεκινούν σιγά-σιγά και το δρομολογούν: (μάλιστα, την Καταστροφή και την Ισοπέδωση της Ελλάδας την ονομάζουν "Σταθερότητα"...).. όσο δεν αντιδράμε... άλλο τόσο θα μας ποδοπατήσουν....Συγκεκριμένα, οι αναπληρωτές υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης και Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας, Γιώργος Πεταλωτής, Μανώλης Όθωνας και Μάρκος Μπόλαρης, προτείνουν την αναβολή των εκλογών μέχρι και το 2013, ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίσει το έργο της μέχρι και το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής.

Υπαινίσσονται επίσης ότι αν υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση συνεργασίας, να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει μόνο του την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αναφορικά με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, προτείνουν εκλογή νέου αρχηγού μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης και αφού δοθεί επαρκής χρόνος για να γίνει ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος για το μέλλον και τη φυσιογνωμία της παράταξης.

Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:

«ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ…

Σήμερα, η χώρα βιώνει τις συνέπειες των στρεβλώσεων στη δομή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της αδιέξοδης αυτής πορείας, που συσσώρευσε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, δημιουργώντας ελλείμματα για πολλές δεκαετίες. Προσπάθεια που γίνεται δυσχερέστερη, αφού ο δημόσιος τομέας σε καίριες και κρίσιμες λειτουργίες του, εμφανίζει χαρακτηριστικά λειτουργίας «μη κράτους».

Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε. Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που υφίστανται μεγάλες θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, απορημένοι διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι ασχολούνται με το μείζον πρόβλημα της χώρας που είναι το έλλειμμα πολιτικής, το έλλειμμα κατεύθυνσης για το αύριο.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών για να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης. Στην πορεία αυτή ρόλο θεματοφύλακα μπορεί και έχει χρέος να επιτελέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αποτρέποντας τις μικροκομματικές στρατηγικές. Έχοντας ως ορίζοντα ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί. Ο Πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό.

Η ψυχραιμία είναι η κύρια προϋπόθεση για την σταθερότητα της πορείας της χώρας. Πιστεύουμε πως όποιοι επιμένουν στην επίσπευση οποιουδήποτε είδους εκλογικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή, προτάσσουν τις προσωπικές τους αγωνίες και στρατηγικές, πάνω από τα συμφέροντα του τόπου.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Κινήματος, χωρίς διευθετήσεις, οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση να προηγηθεί, σε επαρκές χρονικό περιθώριο, ένας ευρύς, ειλικρινής, επώδυνος, δημοκρατικός διάλογος για την Πολιτική, την πορεία της χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ