Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

“ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΛΙΡΕΣ” – ΜΙΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Το βιβλίο της Νάντιας Κατσαρού, Κομοτηναίας δημοσιογράφου που όμως ζει και εργάζεται στην Αθήνα κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Σοκόλη – Κουλεδάκη.

Στη Θράκη, οι ιστορίες για θαμμένους θησαυρούς είναι άπειρες. Από κατακτητές, από πειρατές, από πρόσφυγες, ή απλώς από φραγκοφονιάδες. Η τσάπα και το φτυάρι ευθύνονται για τα καλογυμνασμένα μπράτσα πολλών Θρακιωτών αλλά και επισκεπτών που καταφθάνουν στην περιοχή διψασμένοι να ανακαλύψουν το θησαυρό.

Οι ιστορίες αυτές, τις περισσότερες φορές είναι αναληθείς, αλλά δεν είναι λίγοι κι αυτοί που πλούτισαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Γιατί αυτοί και όχι οι ήρωές μας; Θα οργανωθούν, θα ερευνήσουν και, πού θα πάει, θα το βρούνε το τσουμπλέκι με τις λίρες.

Ένα έξυπνο και χιουμοριστικό μυθιστόρημα για το τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος προκειμένου να “πιάσει την καλή”.
Η συγγραφέας

Η Νάντια Κατσαρού γεννήθηκε στην Κομοτηνή, πριν από τόσα χρόνια, ένα απόγευμα του Οκτώβρη.

Κανείς δεν περίμενε ότι το χοντρό ζωηρό μωρό θα γινόταν ένα ήσυχο ψηλόλιγνο κοριτσάκι, στη συνέχεια μια ανήσυχη νέα, η οποία ήθελε να γίνει νταλικέρισσα, αλλά έγινε κομμώτρια που ζωγράφιζε κι έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, τις οποίες εγκατέλειψε για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, για να ακολουθήσει η αρθρογραφία και η ενασχόληση με την επικοινωνία, και να το ρίξει μετά στην πώληση, συνεχίζοντας ωστόσο να γράφει.

Και, κάποια στιγμή, θα την πάρει και την νταλίκα…

http://rodopinews.gr