Κυριακή, Μαΐου 02, 2010

Σήμερα γράφεται μία από τις μελανότερες σελίδες στην οικονομική ιστορία της χώρας....


Ο αργός θάνατος της ελληνικής οικονομίας έφτασε στο τελικό στάδιο. Το τίμημα της δανειοδότησης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι η εσωτερική χρεοκοπία.

Κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα, κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα.Αφορά τις υψηλές συντάξεις και θα μπει συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση.

Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%, μειώνονται οι αποζημιώσεις, καταργείται η διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Οι Έλληνες θα πρέπει να ξεχάσουν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα με τη μορφή που τα ξέρουμε. Πιθανό σενάριο είναι να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες, αλλά σε κάθε περίπτωση το ύψος των χρημάτων θα μειωθεί δραστικά.Επίσης συζητείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%! Για τους έμμεσους φόρους θεωρείται σχεδόν βέβαιη η νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.........
Τόσα χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και ασυδοσίας από όλο τον κρατικό μηχανισμό, μας φτάσανε στα σημερινά χάλια. Σε μία τέτοια κατάσταση η οποία για να διορθωθεί θα χρειαστούν πολλά χρόνια (10+) και όχι 3-4 χρόνια που υποστηρίζει όλο το πολιτικό σύστημα. Χρειάστηκαν 30 χρόνια να βουλιάξουν την Ελλάδα και να μας ντροπιάσουν σε όλη την υφήλιο, φανταστείτε πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να ισορροπήσουμε οικονομικά και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας.

Έχουμε ένα σύστημα το οποίο προστατεύει τους κλέφτες και απατεώνες.Αυτούς που λειγουραίωνται το δημόσιο χρήμα, αυτούς που παίρνουν μίζες για να κλείνουν συμφωνίες σε βάρος της τσέπης του Έλληνα πολίτη, αυτούς που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα που μας επέβαλαν μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει : να εκκολάπτει και να αναπαράγει διεφθαρμένους πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς. Εφόσον δεν μπαίνει κανείς φυλακή, κανείς μα κανείς δεν φοβάται να κατασπαταλήσει και να κλέψει με ‘’νόμιμο’’ τρόπο το δημόσιο χρήμα.

Τόσα χρόνια ακούμε από τους πολιτικούς μας, σε ερωτήσεις ‘’έγκριτων’’ δημοσιογράφων περί της ευθύνης τους για αυτήν την κατάσταση και το μόνο που ακούμε είναι πως έχουν μόνο πολιτικές ευθύνες. Ποινικές ποιος έχει ????? μήπως οι Έλληνες πολίτες??? Δεν υπήρχαν διαχειριστές ? Ποιοι βάζανε την υπογραφή τους???
Είμαι κοπέλα 22 χρονών, αναρωτιέμαι... εσείς οι μεγαλύτεροι οι πολιτικοί, αυτοί που κινείτε τα νήματα..
Τι κάνατε για τα δικά μου όνειρα?? Τσαλαπατημένα μαζεύονται, μικραίνουν, και ξεχνιούνται σιγά σιγά, περνώντας στο ασυνείδητο μου, καθώς ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης, μέχρι κάποια στιγμή που θα ξυπνήσουν στο μέλλον για να με πληγώνουν και να με κάνουν να νιώθω αδύναμη... και ότι ποτέ δεν έκανα τίποτα για μένα..
Και συνεχίζω και αναρωτιέμαι... Η επόμενη γενιά, τα παιδιά μου που θα κάνω στο μέλλον, γιατί να τα φέρω στην Ελλάδα? Ποία Ελλάδα? Αυτή που κάνει τους πολίτες της να νιώθουν αδύναμα και άχρηστα όντα? Εργαλεία μίας κακής μηχανής που κομματιάζει προσωπικότητες και όνειρα??? Νιώθω ξένη στη χώρα μου, ντρέπομαι για εσάς και λυπάμαι...
... Λεφτά υπάρχουν μας λέγατε προεκλογικά ...τα παραμύθια είναι όμορφα, αλλά αυτά τα παιδιά που τα άκουγαν, μεγάλωσαν, νισάφι!Καταντήσατε την Ελλάδα από σύμβολο πολιτισμού σε σύμβολο Ξεφτίλας.