Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Στα 520 ευρώ από 635 καθαρά πέφτει ο κατώτατος μισθός;


Ακόμα ένα σοκ αναμένεται να προκαλέσουν στην ελληνική κοινωνία όσα θα ειπωθούν αύριο στο υπουργείο Απασχόλησης και θα αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατώτατος μισθός πηγαίνει στα 640 ευρώ μικτά! που σημαίνει περίπου 520 ευρώ καθαρά για νέους έως 26 ετών.

Το όριο των απολύσεων πηγαίνει στο 4 από 2%, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σε 6 δόσεις!

'Ολα αυτά είναι η συνέχεια όσων προανήγγειλε το Νewsit, δηλαδή των μέτρων που κρύβονταν πίσω από τις χθεσινές εξαγγελίες και χρειάζονταν αποκωδικοποίηση.

Οσον αφορά στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν θα εφαρμόζεται παντού το ίδιο αφού θα υπάρχει απόκλιση στις κλαδικές συμβάσεις ανάλογα με την περιοχή. Δηλαδή σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας θα είναι πιο ελαστική η εφαρμογή της.


Αν τελικά όλα αυτά εξαγγελθούν από τον υπουργό Απασχόλησης η επιβίωση πλέον για έναν άνθρωπο που θα παίρνει τον κατώτατο μισθό των 520 ευρώ θα είναι αδύνατη με τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίας που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται πριν ακόμα γίνουν νόμος.

Τις δραματικές εξελίξεις προανήγγειλε με δηλώσεις του στο newsit ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς : ''Θα υπάρξει μεγάλο κύμα απολύσεων και οι νέοι εργαζόμενοι θα υπογράφουν να δουλέυουν με 500 ευρώ το μήνα'' επισημαίνει. ''Ξεχάστε τον κατώτατο μισθό των 734 ευρώ πια'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 10 το πρωί.
Απο:newsit.gr