Σάββατο, Απριλίου 10, 2010

Σαμαράς: «Όσοι πλήγωσαν την παράταξη είναι κομμένοι»


Ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Λάρισας.

«Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι κινείται βάσει της ξεκάθαρης εντολής που έλαβε από τα 800 χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν στις εκλογές.

«Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν. Αλλά δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν. Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν. Και στρεφόμαστε μπροστά» δήλωσε.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ατολμία των κυβερνήσεων της ΝΔ να προωθήσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

«Τον Οκτώβριο του 2009 η οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Δεν ήταν καν στη χειρότερη θέση» είπε και εξήγησε: «Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Που είναι πολύ χειρότερη».

Κατήγγειλε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι όσο η ΝΔ ήταν κυβέρνηση δεν στήριζε κανένα μέτρο, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία τώρα «βάζει πλάτη» στην εθνική προσπάθεια.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Αγροτικό ζήτημα, προτείνοντας τις δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη του Κτηματολογίου, την πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού στον αγροτικό τομέα, την εξυγίανση και ενδυνάμωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών, τη ριζική ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Υπουργείου, την αναδιάρθρωση της εμπορίας για να κλείσει η «ψαλίδα» των τιμών την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, καλώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό να δει την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την εκτροπή του Αχελώου.

«Δεν έχει υψηλό κόστος. Αλλά θα έχει για τον τόπο πολύ μεγάλο όφελος. Δεν απαιτεί θυσίες για να ολοκληρωθεί. Απαιτεί απλώς κοινή λογική για να το ξεμπλοκάρουν» κατέληξε.