Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

Αιχμές Ντόρας για Σαμαρά, Καραμανλή


Για τις σχέσεις της με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή αλλά και το σκάνδαλο της Siemens μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή στο Alter.Απαντώντας σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens και τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να εμπλέκεται, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ουδεμία σχέση είχε και μάλιστα ήταν η πρώτη που ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής για το θέμα. «Είχα την τύχη ή την ατυχία, πολιτικά την ατυχία όπως αποδείχθηκε, να γνωρίζω κοινωνικά τον κ. Χριστοφοράκο», είπε, τονίζοντας ότι με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα ήταν συμμαθητές.

Παραδέχτηκε πως οι σχέσεις της με τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι οι καλύτερες, εκτίμησε όμως ότι ακόμη κι αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την είχε στηρίξει στις εσωκομματικές αλλαγές δε θα είχε αλλάξει κάτι αφού ο κόσμος της παράταξης ήθελε αλλαγή. Άφησε πάντως αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή γιατί στενού του συνεργάτες τάχθηκαν στο πλευρό Σαμαρά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος γιατί πιστεύει στις μεγάλες παρατάξεις. «Πάντα έτσι πολιτευόμουν. Πρέπει οι μεγάλες παρατάξεις να έχουν μεγάλη πλειοψηφία για να μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που δεν κάναμε μέχρι σήμερα». Τόνισε δε ότι δεν ήταν από τους εισηγητές για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον περασμένο Οκτώβριο.