Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Δεν έχετε την λαϊκή εντολή, κ. Παπανδρέου!


Μέτρα δίχως ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης, από εκείνον που σου μιλούσε πάντα για κοινωνική ισότητα.

Μετρά ώρες το ελληνικό σύμπαν, καθώς επίκειται παράλυση από απεργίες σε όλο το φάσμα των τάξεων εργαζομένων.

Μετρά αντίστροφα η αγορά, καθώς λείπουν εκείνες οι παρεμβάσεις με αναπτυξιακό όραμα. Όλα έχουν οσμή φόρου, άρωμα νέου χαρατσιού.

Μέτρα για την κάσα των ονείρων σου.

Μέτρα που αποτέλεσαν το διακύβευμα των τελευταίων εθνικών εκλογών, όπου καταψήφισες αυτόν που στα κοινοποίησε πρώτος. Θυμάσαι που τον κατηγορούσαν όλοι για λάθος επικοινωνιακή στρατηγική, γιατί σου είπε την αλήθεια της αναγκαιότητας επιβολής τους; Μόνο που αυτός που ψήφισες, άλλα σου υποσχέθηκε και τώρα δεν έχει την νομιμοποίηση της εντολής σου να σου επιβάλει νέα ζόρια.

Ήξερε την οικονομική κατάσταση, γνώριζε ότι μόνο τοιουτοτρόπως θα περιοριστούν οι κίνδυνοι χρεωκοπίας. Του το έλεγαν οι Eυρωπαίοι συνομιλητές του, με τους οποίους υπερηφανευόταν ότι συνομιλεί κατ' ιδίαν. Τον ενημέρωναν οι τραπεζίτες. Μοιάζει απλά, να περίμενε να βγάλει την τσόντα της η Αλεξανδράτου για να στα περάσει με τον μεταμοντέρνο τρόπο του infotainment.

Πριν στ' ανακοινώσει, βόλεψε δικούς του, νομιμοποίησε το τίποτα της Μπαλαμάτση και τους σαν αυτώ.

Φαντάσου τώρα τις αντιδράσεις, αν τα συγκεκριμένα "αναγκαία" μέτρα τα ανακοίνωνε πριν δύο χρόνια ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Αντώναρος.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ σου έδειξε για άλλη μια φορά το σαθρό ιδεολογικό του υπόβαθρο. Σου κατέδειξε ότι απαρτίζεται από οπορτουνίστες και ανεπάγγελτους της ζωής, από υποκριτές και λαϊκιστές της πολιτικής ζωής.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ έχει σύμμαχο. Το ΛΑ.Ο.Σ... Όχι όμως εσένα.