Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

Συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς


Διμερείς συναντήσεις σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με επίκεντρο την οικονομία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τους πολιτικούς αρχηγούς κάλεσε σε συναντήσεις με κεντρικό θέμα την οικονομία ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχετικά με τη διαφθορά στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόσκληση και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισαν ότι θα προσέλθουν, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσουν στη λήψη σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα δέχεται επίθεση και βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού» . «Είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο αγώνας είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το βραχνά της κηδεμονίας και της κερδοσκοπίας» .

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μπλόκα και όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Το αίσθημα αδικίας που δικαιολογημένα νοιώθουμε, να το κάνουμε δύναμη αλλαγής, ανασυγκρότησης της χώρας μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μικροδιευθετήσεις και μικροδιεκδικήσεις. Δεν έχουμε τα περιθώρια ν’ αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες» ανέφερε.

Τέλος, απευθυνόμενος στη ΝΔ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ως κυβέρνηση έκανε τη χώρα αναξιόπιστη και εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία.