Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

Στο αρχείο η υπόθεση Κούνεβα για δεύτερη φορά


Προςτο αρχείο οδεύει, για δεύτερη φορά, η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, σύμφωνα με τους συνηγόρους της Δάφνη Βαγιανού και Κώστα Παπαδάκη. Όπως καταγγέλλουν, δύο μόλις μήνες μετά την έκδοση του βουλεύματος με το οποίο ζητείται η συνέχεια της ανάκρισης, ο 13ος τακτικός ανακριτής ολοκλήρωσε την δικαστική έρευνα.
Οι συνήγοροι κάνουν λόγο για ολιγωρία, αδιαφορία και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε...


από την αρχή η υπόθεση, προς όφελος των υποψηφίων -όπως αναφέρουν -δολοφόνων και ηθικών αυτουργών της επίθεσης σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Σύμφωνα με το συνήγορό της, Κώστα Παπαδάκη, ο ανακριτής πήρε κατάθεση από την Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Ευαγγελισμό, όμως «ενήργησε λες και περίμενε να του υποδείξει η Κωνσταντίνα ποιος είναι ο ένοχος. Είναι προφανές ότι η κατάθεση του παθούντος δεν είναι πάντοτε αποκαλυπτική του ενόχου. Δίνει απλώς μία κατεύθυνση». Οι δύο συνήγοροι του θύματος σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ολιγωρία, αδιαφορία και προχειρότητα στην αντιμετώπιση της υπόθεσης. Επισημαίνουν μάλιστα ότι παλιότερα είχαν καταθέσει κι ένα υπόμνημα που υποδείκνυε παραλείψεις και λάθη της έρευνας καθώς και προτάσεις για το που πρέπει αυτή να κατευθυνθεί. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστα Παπαδάκη, τίποτα από αυτά δεν υιοθετήθηκαν.

«Ο συγκεκριμένος ανακριτής συμπεριφέρθηκε σα να ήθελε να βγάλει την υποχρέωση, να είναι τυπικά εντάξει απέναντι στο βούλευμα, παίρνοντας την κατάθεση και κάνοντας κάποιες δευτερεύουσες ενέργειες που δεν απέδωσαν κανέναν καρπό. Τώρα μέσα σε δύο μήνες από τότε που ξαναπήρε στα χέρια του τη δικογραφία, κλείνει την υπόθεση, χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι ανακριτικές ανάγκες» δήλωσε στο tvxs, ο Κώστας Παπαδάκης.

Η υπόθεση Κούνεβα δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει να βρεθεί στο αρχείο μετά από απόφαση του συγκεκριμένου ανακριτή. Τώρα και παρά την πίεση της κοινής γνώμης δεν έχει διαφανεί σοβαρή διάθεση για την διερεύνησή της. «Η υπόθεση αυτή αφέθηκε στην τύχη της από την αρχή. Τότε ήταν που έπρεπε να γίνει επιτόπια έρευνα για αναζήτηση γενετικού υλικού και σωστός ανακριτικός προσανατολισμός. Ποια άλλη υπόθεση κορυφαίου ενδιαφέροντος έχει κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε ένα εξάμηνο όπως αυτή;» τονίζει ο Κώστας Παπαδάκης, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ανακριτής θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την υπόθεση καθώς «είναι η δεύτερη φορά που δείχνει ότι δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί»

«Αυτό που συμβαίνει είναι αναντίστοιχο με μία υπόθεση για την οποία υπάρχει κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων και πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες περί προσωπικών στοιχημάτων» επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης.