Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

Σχεδίαζαν οι Τούρκοι θερμότατο επεισόδιο στο Αιγαίο


Θα προκαλούσαν πτώση έστω και επίτηδες τουρκικού μαχητικού με στόχο το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα.
Σχέδιο ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης φαίνεται ότι είχαν ετοιμάσει τούρκοι στρατηγοί το 2003, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf, η οποία αποκαλύπτει το σχέδιο συνωμοσίας που είχε ετοιμαστεί για την ανατροπή του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στις δράσεις ήταν και η πτώση τουρκικού μαχητικού για να φανεί ότι έχει καταρριφθεί από ελληνικό μαχητικό με στόχο την αύξηση της έντασης.

Αναλυτικά το σχέδιο προέβλεπε πως “κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό".

Στα σχέδιο του τουρκικού στρατού όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τaraf περιλαμβάνει και την πρόκληση γενικής αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε μεγάλα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το σχέδιο θα τοποθετούνταν βόμβες μέσα στα τζαμιά, Φάτιχ και Μπεγαζίτ την ιερή μέρα των Μουσουλμάνων που είναι η Παρασκευή.

Όλα αυτά για να προκληθούν αντιδράσεις απο τους ισλαμιστές. Επίσης κάμερες που θα είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα από απόσταση θα κατέγραφαν την οργισμένη αντίδραση των ισλαμιστών. Αυτές οι αντιδράσεις θα μεταδίδονταν στο διαδίκτυο για να δικαιολογηθεί η πιθανή παρέμβαση του τουρκικού στρατού.