Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

"Τι θα γίνει το 2010;"


"Το 2010 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Πολλά θα συμβούν και θα κριθεί κατά πολύ αν θα βουλιάξουμε ή αν θα πνιγούμε. Με την ενόραση που διαθέτω, κληρονομικό χάρισμα τι να κάνω, ξέρω με λεπομέρειες κάθε γεγονός που θα συμβεί.
Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία του 2010:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε διάγγελμα προς τον λαό μέσω του ιντερνέτ μας βεβαιώνει ότι λεφτά υπάρχουν. Την...

επόμενη ο Παπακωνσταντίνου επιβάλλει έναν νέο φόρο, ο οποίος όμως δεν είναι νέος αφού απλά έκανε αυξήσεις σε όλους τους υπάρχοντες φόρους.
Οι διεθνείς οίκοι μόδας υποτίμησαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας με αποτέλεσμα τα ρούχα στια λαϊκές να μην πωλούνται πλέον με το κιλό αλλά με το τσουβάλι.
Ο επίτιμος ζήτησε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό την Ντόρα.
Ο Παπανδρέου δηλώνει πως έκανε λάθος που χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα τέλη.
Το ΚΚΕ περνάει στην λαϊκή αντεπίθεση αλλά το πρώτο σουτ χτύπησε στο δοκάρι και νοσηλεύεται στον Περισσό.
Ξεκινάει η εξεταστική για το Βατοπέδι, τον Γερμανό και δυο ιταλούς τουρίστες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Στα πλαίσια εξοικονόμησης χρημάτων από την δημόσια σπατάλη η Ε.Ε. προτείνει να γίνουν περικοπές στις μέρες του μήνα και από 28 να γίνουν 25. Η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται το μέτρο και η ΝΔ αντιδρά λέγοντας ότι κακώς θα το εφαρμόσει η κυβέρνηση καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο πρόγραμμα της ΝΔ και όχι του ΠΑΣΟΚ. Ο ΛΑΟΣ χειροκροτεί τα μέτρα αυτά καθώς οι μετανάστες θα έχουν λιγότερες μέρες για να εκμεταλλευτούν τους ιθαγενείς. Το ΠΑΜΕ κηρύσσει δίμηνη απεργία. Σε διάγγελμα του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι λεφτά υπάρχουν, με τις ημέρες έχουμε κάποιες δυσκολίες.
Ξεκινάει η εξεταστική για τις υποκλοπές, τα ομόλογα και την ομολογία χρεοκοπίας του Τρικούπη.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Παπούλιας αρνείται να είναι ξανά πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς προτείνει για πρόεδρο τον μπαμπά της Ντόρας, τον Σημίτη, τον Κωνσταντόπουλο, την Λιάνα Κανέλλη και τον Άδωνη. Ο Παπανδρέου αποδέχεται την πρόταση και η προεδρία της Δημοκρατίας θα έχει πέντε προέδρους και 37 συνιστώσες.
Ο Παπακωνσταντίνου κάνει την 39η αναθεώρηση του προϋπολογισμού επιβάλλοντας νέους φόρους και περικοπή των μισθών κάτω των 750 ευρώ. Στις έντονες διαμαρτυρίες της αριστεράς απαντά ότι έτσι κι αλλιώς με τόσα χρήματα δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι οπότε τσάμπα τα παίρνουν. Το ΚΚΕ συνεχίζει την λαϊκή αντεπίθεση η οποία όμως ανακόπτεται με τάκλιν του Λούα Λούα.
Ο Παπανδρέου σε διάγγελμα του μέσω Facebook τονίζει ότι λεφτά υπάρχουν μόνο στους μισθούς έχουμε λιγάκι πρόβλημα.
Ξεκινάει η εξεταστική για το χρηματιστήριο, τους Πακιστανούς και τους μαύρους που πουλάν cd

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνει το σοσιαλιστικό της πρόσωπο και δίνει ένα επίδομα σε είδος σε όλους όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 140 ευρώ το μήνα. Το επίδομα είναι τρεις φτερούγες από κοτόπουλο ώστε να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν Πάσχα. Ο επίτιμος δήλωσε ότι αυτά είναι μέτρα που θα καταστρέψουν την οικονομία της Ελλάδας και πρότεινε να υπάρξει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο. Ο Παπανδρέου δεν αποδέχεται την πρόταση τονίζοντας ότι Κυριάκοι υπάρχουν, στα λεφτά έχουμε κάποιο πρόβλημα.
Ξεκινάει η εξεταστική για τις πυρκαγιές, τον ΟΤΕ και τις χαλασμένες πατάτες του Καποδίστρια.

ΜΑΙΟΣ

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς επέλεξε το ΚΚΕ για να περάσει για άλλη μια φορά στην αντεπίθεση. Λόγω της ημέρας όμως δεν έγινε ο αγώνας. Ο Παπακωνσταντίνου πήγε στην εξοχή και μάζεψε λουλούδια τα οποία τα έκανε στεφάνι και τα κατέθεσε στο μνημείο του άγνωστου μισθωτού εις μνήμη του τελευταίου μισθού που δόθηκε από την κυβέρνηση.
Εντωμεταξύ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η 15η Μαΐου θα ανακηρυχθεί επίσημη αργία καθώς συμπληρώθηκε το 75% των θέσεων των γενικών γραμματέων. Ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του είπε ότι στις επόμενες 100 μέρες θα έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον το 90% των θέσεων. Και κατέληξε: λεφτά υπάρχουν, στους γραμματείς έχουμε ένα μικρό πρόβλημα.
Ξεκινάει η εξεταστική για τον Παυλίδη, τον Λουμίδη και την Λάκτα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το δεύτερο μέρος του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υποστηρίζοντας ότι το πρώτο μέρος οι δικαιούχοι το σπατάλησαν και δεν το έβαλαν στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Αντί αυτού η κυβέρνηση προσφέρει την χαρά στους πολίτες να συμμετέχουν σε μια δημόσια διαβούλευση για να αποφασιστεί σε ποιο νησί θα πρέπει να προγραμματίσουν οι υπουργοί τις διακοπές τους. Ο Σαμαράς ξύπνησε από τον λήθαργο που είχε πέσει όλο αυτό τον καιρό και είπε ότι συμφωνεί να γίνει μια εξεταστική για το κόστος των διακοπών. Το ΚΚΕ ξεκινάει την λαϊκή αντεπίθεση, μόνο που ο λαός βαριέται καλοκαιριάτικα. Ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του τόνισε ότι λεφτά υπάρχουν, στους πολίτες που έχουν απομείνει υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
Ξεκινάει η εξεταστική για τις πυρκαγιές, τις βροχές και την γέφυρα Ρίου Αντιρίου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο επίτιμος ζήτησε να γίνει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με πρωθυπουργό την κόρη της κόρης, μπας και με τα εγγόνια να έχει καλύτερη τύχη από αυτή που είχε με τα παιδιά. Οι διεθνείς οίκοι αποφασίζουν να υπερτιμήσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Πλέον θα δανειζόμαστε και όχι μόνο δεν θα δίνουμε υψηλά επιτόκια αλλά θα μας πληρώνουν κιόλας. Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού είπε ότι έκαναν λάθος με τα τέλη, το επίδομα αλληλεγγύης, με την φορολογική κλίμακα, με την απόσυρση, με την έκτακτη εισφορά, με το σύστημα των αποδείξεων και με το
πρωτοχρονιάτικο μήνυμα. Υποσχέθηκε δε να τα αλλάξει το 2021.
Εντωμεταξύ σάλος έχει δημιουργηθεί στην Ραφήνα. Χιλιάδες παπαράτσι έχουν κυκλώσει το σπίτι του Καραμανλή καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι πρόκειται να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει στην πολυθρόνα.
Δεν έχουμε καμιά σύσταση εξεταστικής λόγω διακοπών των βουλευτών. Ο πρωθυπουργός γράφοντας στο προσωπικό του blog αναφέρει ότι λεφτά υπάρχουν, στις εξεταστικές έχουμε κάποιο πρόβλημα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μεγάλες πυρκαγιές αναζητούν δέντρα για να κάψουν. Ο Παπανδρέου βλέποντας ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις φωτιές κάνει υπουργό τον Πολύδωρα μπας και συγκινηθεί ο στρατηγός άνεμος. Κατά τα άλλα είναι μήνας διακοπών των υπουργών, βουλευτών, της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και πολιτών. Από τις συχνές διακοπές γίνεται μπακ άουτ στο σύστημα της οικονομίας. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον ήλιο ως προβοκάτορα της λαϊκής αντεπίθεσης. Ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές και δεν έβγαλε διάγγελμα. Ο λαός έχει πέσει σε κατάθλιψη. Ευτυχώς που δεν μίλησε και ο επίτιμος.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ανοίγουν τα σχολεία και η Ξενογιαννακοπούλου έχει στηθεί απέξω και κάνει υποχρεωτικά το εμβόλιο της νέας γρίπης στους μαθητές. Το μέτρο αυτό θα επαναληφθεί είπε για τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι να εξαντληθούν όλα τα αποθέματα.
Η οικονομική κρίση του 1929 έφτασε και στην Ελλάδα. Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να καλύψει το έλλειμμα που δημιούργησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Το ΚΚΕ κάνει λαϊκή αντεπίθεση όμως δεν την κατάλαβε κανείς γιατί εκείνη την ώρα έβλεπε στην τηλεόραση την συνεργασία Ρούλας και Μενεγάκη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τον ένα χρόνο στην κυβέρνηση με την διοργάνωση των εκδηλώσεων Καραμανλίδεια 2010. Στις εκδηλώσεις ο Παπανδρέου ανακοινώνει ότι θα κάνει ανασχηματισμό δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους να πειραματιστούν παριστάνοντας τον υπουργό. Για τις θέσεις θα γίνει δημόσια διαβούλευση και θα κατατεθούν τα βιογραφικά στο ιντερνέτ. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2015 να έχουν καλυφθεί οι θέσεις. Επίσης ο πρωθυπουργός περήφανος ανακοινώνει ότι οι θέσεις των γραμματέων έχουν σχεδόν καλυφθεί. Κάνα δυο ΑΡΕΣΤΟΙ κατάφεραν να ξεγελάσουν το σύστημα γράφοντας μπερδεμένα το «Ε» ώστε να φαίνεται σαν «Ι».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λεφτά υπάρχουν, στην γραμματική έχουμε ένα μικρό πρόβλημα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Μεγάλη καταστροφή στην χώρα. Ο Μητσοτάκης εμπέδωσε ότι ο Σαμαράς είναι πρόεδρος της ΝΔ και η κόρη του έχει αναλάβει μια θέση στην επιτροπή για την επανεξέταση των βαθμίδων στο νηπιαγωγείο. Σεισμοί, πλημμύρες, νέα γρίπη, παλιά γρίπη και οχτώ παιδικές ασθένειες πλήττουν την χώρα. Ο Χρυσοχοίδης κάνει εκατομμύρια προσαγωγές ώστε να μην γίνουν επεισόδια κατά την επέτειο της 17 Νοεμβρίου. Επειδή τα αστυνομικά τμήματα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τόσους ανθρώπους ναυλώνει πλοία και τους στέλνει στην Κίνα. Αν χρειαστεί δηλώνει θα κάνω και δισεκατομμύρια προσαγωγές.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τον νέο προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει ότι θα μπουν νέοι φόροι, θα παγώσουν οι μισθοί, θα ξεπαγώσουν τα ρουσφέτια, θα φορολογηθεί η μίζα, θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, θα μειωθούν οι συντάξεις και θα υπάρξει ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης 300 ευρώ το οποίο θα δοθεί σε 89 άτοκες εξαμηνιαίες δόσεις. Επίσης στην βουλή γίνεται εξεταστική για τις εξεταστικές που είχαν γίνει κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά γιατί να τα δώσουμε σε εσάς;