Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

Στροφή 180 μοιρών της ΝΔ για το Βατοπέδι


“Ναι” σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές λέει...
πλέον η ΝΔ, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για το Βατοπέδι. Η αλλαγή στάσης επισφραγίστηκε χθες, με τη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Π.Παναγιωτόπουλου, αφού λίγες μέρες πριν, ο ίδιος εκπρόσωπος έλεγε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συναινέσει μόνον αν προκύψουν νέα στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή στάσης ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων από τη βάση του κόμματος, που εξακολουθεί να είναι “οργισμένη” και “πληγωμένη” από το σκάνδαλο, το οποίο κατά πολλούς σήμανε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση της ΝΔ.
Κύκλοι της Ρηγίλλης έλεγαν μάλιστα ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά δεν είχε τίποτα να φοβηθεί με το Βατοπέδι. Ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή στο θέμα, όπως δεν είχαν και οι τέσσερις βασικοί υπαρχηγοί του, Π.Παναγιωτόπουλος, Κ.Μαρκόπουλος, Β.Μιχαλολιάκος και Γ.Μανώλης.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Σαμαράς εξασφάλισε και την σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού,Κώστα Καραμανλή, που φέρεται να διαμήνυσε στη νέα ηγεσία ότι δεν θα ενοχληθεί εάν η Ν.Δ. ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι.