Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2009

Αυξημένες αρμοδιότητες αποκτά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής


Αυξημένες αρμοδιότητες αποκτά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής, αναλαμβάνοντας και την διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν τον χώρο της Επικοινωνίας και της Ενημέρωσης.
-Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει επί πλέον την γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και θα έχει υπό την εποπτεία του όχι μόνο την προβολή του έργου της κυβέρνησης, αλλά και την διανομή της «πίττας» της κρατικής διαφήμισης.
-Ακόμα και τις ρυθμίσεις σε θέματα δημοσιεύσεων καθώς και των θεσμικών ζητημάτων που έχουν σχέση με την λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού Μέσου, της διαφήμισης και του επαρχιακού Τύπου.
-Μάλιστα θα έχει υπ΄ευθύνη του και την έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων. Όλα αυτά αναδεικνύουν βέβαια τον Γιώργο Πεταλωτή και ισχυρό άνδρα των Media, αλλά αυτό που περιμένουμε να ξεκαθαρίσει είναι τα ερίφια από τα πρόβατα.
-Να προχωρήσει γρήγορα σε αναδιανομή των κρατικών διαφημίσεων που την μερίδα του λέοντος παίρνουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ και να μην ενδώσει στις γνωστές πιέσεις των εργολάβων του Τύπου.
-Να εφαρμοστεί τελικά ο νόμος για τα ΜΜΕ και να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Να στηρίξει περισσότερο τα ΜΜΕ της επαρχίας, αλλά να λάβει υπόψιν του το ανίερο αλισβερίσι πολλών παρακμιακών μέσων που εκδότης – διευθυντής – δημοσιογράφος και αναγνώστης είναι το ίδιο πρόσωπο.
-Να μπουν επιτέλους κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας στα μέσα, γιατί δεν μπορεί επιχείρηση που δεν είναι βιώσιμη για χρόνια, δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων, χωρίς περιοδικότητα και αμειβόμενους δημοσιογράφους και προσωπικό, να παίρνει κρατική διαφήμιση και να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με αυτούς που αγωνίζονται χρόνια και βασίζονται στην συνδρομή του αναγνώστη.
-Στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και του έντυπου Τύπου χρειάζεται πυγμή και σωστές αποφάσεις χωρίς πισωγυρίσματα για ευνόητους λόγους. Και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να πράξει ανεπηρέαστα ο Γιώργος Πεταλωτής.
-Ας μην ξεχνά ότι πολλά τέτοια ζητήματα τα γνωρίζει εξ ιδίων. Ακόμη και τον αποκλεισμό από δημόσιες συχνότητες...