Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

Γ.Παπανδρέου: δεν μας τρομάζουν οι πιέσεις


ντί για σκληρά μέτρα, σκληρή γραμμή απέναντι στις...
“αγορές” δείχνει να επιλέγει ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε χθες σε συνεργάτες του “έχουμε την πολιτική μας, για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός και αυτή θα ακολουθήσουμε. Αυτοί που μας πιέζουν δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση. Τελικός μας κριτής είναι ο λαός και σ΄ αυτόν δίνουμε λόγο. Οι πιέσεις δεν μας τρομάζουν. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας”.
Οι αναφορές Παπανδρέου συνδέονται με την βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι οι πιέσεις των διεθνών οίκων θα συνεχιστούν και το νέο έτος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει όμηρος της διεθνούς κερδοσκοπίας. Αναμένεται επίσης να υποστηρίξει ότι η χώρα, παρά την πίεση που δέχεται, βρίσκεται ήδη σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός φαίνεται βέβαιος πως το «συμμάζεμα» των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας μπορεί να επιτευχθεί με το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε στο Ζάππειο, μαζί με την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό ώστε να επιτευχθεί διεύρυνση των κρατικών εσόδων.