Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

Κορυφώνεται η μάχη για την προεδρία της Ν.Δ.


Εντείνονται οι προσπάθειες των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεγίστη δυνατή υποστήριξη των στελεχών που είχαν ταχθεί στο πλευρό του κ. Δημ. Αβραμόπουλου.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός -τυπικά- κρατείται εκτός των προσπαθειών, αλλά εκτιμάται ότι αν αποφασίσει -παρασκηνιακά- να εκφράσει την προτίμησή του για κάποια συγκεκριμένη υποψηφιότητα, θα το κάνει έπειτα από «σκληρή διαπραγμάτευση», ώστε να αποκομίσει όσο το δυνατόν ισχυρότερες προσβάσεις στο νέο ηγετικό περιβάλλον, τις οποίες θα αξιοποιήσει στον κατάλληλο χρόνο και για προσωπικούς λόγους.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, οι υποψήφιοι εξακολουθούν την προσπάθεια πόλωσης, ώστε να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους.

Αυτή η αντιπαράθεση, όμως, έχει αρχίσει να προβληματίζει, μιας και εκτιμάται ότι, από τη μια πλευρά, ίσως να έχει κάποια πλεονεκτήματα για τους υποψηφίους, αλλά από την άλλη μπορεί να «εκνευρίσει» την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι πιθανόν να αντιδράσει, αρνούμενη να προσέλθει στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου, κάτι το οποίο θα αποδυναμώσει τη θέση του, τη στιγμή ακριβώς που θα χρειάζεται ευρύτατη αναγνώριση και αποδοχή.

Στο μεταξύ, χθες, η κα Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονέων, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία με θέμα «Προτάσεις για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα ίσων ευκαιριών», ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει, τη Δευτέρα, στο Ν. Ηράκλειο και την Ηλιούπολη και, την Τρίτη, στο Χαλάνδρι.

Από σήμερα έως και την Κυριακή, την προσοχή όλων συγκεντρώνει το έκτακτο συνέδριο της παράταξης για την αλλαγή του καταστατικού.