Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

Σεβασμό στον ηττημένο δηλώνει ο Σαμαράς

Η οποιαδήποτε τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν ένα είδος πολιτικού ριάλιτι που θα έβλαπτε τη Νέα Δημοκρατία.

Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς δικαιολόγησε την άρνηση να αποδεχτεί την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ.

Κατά τον κ. Σαμαρά, η τηλεμαχία τη δεδομένη στιγμή θα ήταν ό,τι χειρότερο για το κόμμα αλλά και για τους οπαδούς του, καθώς αντίπαλός του είναι η ηττοπάθεια των οπαδών και όχι οι συνυποψήφιοί του.

Ο εκ των τριών υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή, ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί «τον νικητή και τον ηττημένο της διαδικασίας», υπογραμμίζοντας και πάλι τη σπουδαιότητα της απόφασης να έχει λόγο η βάση στην εκλογή.

Αναγνωρίζοντας ότι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη ανοίγματος στην κοινωνία ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, άσκησε κριτική σε όσους εισηγήθηκαν πρόωρες εκλογές στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε έξι μέρες, όχι έξι μήνες» .

Σχετικά με το αν φοβάται ότι η η επιμονή στην ιδεολογία οδηγεί σε περιχαράκωση, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «με τις ιδέες σου κερδίζεις την κοινωνία», ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να μπει τέλος στη θεωρία ότι η κοινωνική ευαισθησία είναι προνόμιο της Αριστεράς.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 1993, σημείωσε ότι υπερασπίστηκε τις ιδέες και τις αξίες του, ερχόμενος σε σύγκρουση με μια συγκεκριμένη πολιτική.

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια ακρωτηριασμένη συνείδηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές βεντέτες δεν πρέπει να περνάνε από γενιά σε γενιά, λέγοντας ότι «η Ντόρα θα είναι σύμμαχός μου την επόμενη μέρα».