Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

NΔ: Οριστοκοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής


Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

Η εκλογή του νέου αρχηγού οριστικοποιήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε στην προεδρία του κόμματος συμφώνησε να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.

Στις αρχές Νοεμβρίου


θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ για την αλλαγή του καταστατικού και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση.

Αφού ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι τις 6 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου.

Όπως διευκρινίστηκε, η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες και τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους. Επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα για τους πολίτες να καταθέτουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη.

Οι τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να αυξηθούν, καθώς μέχρι τις 22/10, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους αρκεί να έχουν εξασφαλισει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές συνέδρων.