Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

"Πικρή μικρή μου οικονομία"


"Πριν ένα χρόνο ήταν θωρακισμένη. Εξάλλου δεν είχαν περάσει παρά κάτι μήνες που η οικονομία ήταν στα καλύτερα της. Και το έλλειμμα έπεφτε κάτω από 3%. Αφού πρώτα η ΝΔ το είχε ανεβάσει στο 7%.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ το είχε...

κάτω από 3% λόγω αλχημειών. Και η ΝΔ με παρόμοιες αλχημείες αφού του έκανε μια βόλτα στα ψηλά το έριξε στα χαμηλά. Και με το που βγήκαμε από την επιτήρηση σαν κάτι να το έπιασε το έλλειμμα και άρχισε πάλι να ανεβαίνει. Λες και δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς επιτήρηση. Και πήγε στο 4%.

Η υπευθυνότερη κυβέρνηση μας χτυπούσε φιλικά στην πλάτη και μας έλεγε να μην ανησυχούμε, το πολύ πολύ να φτάσει στο 4,5%. Και μας έχωσε φόρους μπας και συμμαζέψει λιγάκι τα πράγματα.

Κάπου σε αυτό το σκηνικό μάθαμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Μόλις το μάθαμε ανησυχήσαμε είναι η αλήθεια. Εδώ χωρίς σχέδιο και πηγαίναμε χάλια, φαντάσου με σχέδιο τι θα γινόταν.

Και άρχισαν, δυστυχώς, να εφαρμόζουν το σχέδιο. Και το 4,5% έγινε 6% και μετά 7% και τώρα μας λένε για 8% και μας προετοιμάζουν για 10%!

Το σχέδιο τους μοιάζει σαν αυτό του κλέφτη πιστωτικής κάρτας. Κάθε μέρα την χρεώνει όλο και πιο πολύ μιας και τον λογαριασμό τον πληρώνουν άλλοι.

Το ωραίο είναι ότι μας ζητάν να τους ψηφίσουμε γιατί έχουν και άλλο σχέδιο. Είναι δηλαδή σαν να μας ζητάει ο κλέφτης που λέγαμε να του αφήσουμε την πιστωτική μας…