Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Ακόμα και πυροβολισμοί έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών στην Κομοτηνή. Η σύλληψη έγινε από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας καθώς δύο από τους δράστες προέρχονταν από εκεί.Το περιστατικό έλαβε χώρο το μεσημέρι της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην παλιά οδό Ξάνθης. Οι δύο αγοραστές από την Καβάλα που είχαν συλληφθεί με ηρωίνη, δέχτηκαν να συνεργαστούν με την αστυνομία και να υποδείξουν τον χώρο και τον χρόνο της συναλλαγής. Το τηλεφωνικό ραντεβού δόθηκε στην Κομοτηνή και έτσι στις τέσσερις η ώρα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του σούπερ μάρκετ, βρέθηκαν τέσσερα άτομα, οι δύο προμηθευτές από την πόλη μας και οι δύο αγοραστές από την Καβάλα.
Την επίμαχη στιγμή της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν από κοντινό σημείο. Ο βασικός κατηγορούμενος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον αστυνομικό, ενώ στην διαδρομή απέρριψε 19 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 22 γραμμάριων και προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 400 ευρώ.
Χάρις όμως στην ψυχραιμία και την ταχύτητα των ανδρών της Ασφάλειας Καβάλας συνελήφθη σχεδόν αμέσως όπως και τα άλλα τρία εμπλεκόμενα άτομα. Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στα σπίτια τους, όπου στην οικία τους ενός βρέθηκε ένα ψαλίδι με εμφανή ίχνη ηρωίνης. Ο ένας εκ των προμηθευτών, που ήρθε με το αμάξι του στο τόπο της συναλλαγής, είχε πάνω του 2.4 γραμμάρια ηρωίνης. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες στην εισαγγελέα της Καβάλας κατηγορούμενοι για κατοχή και αγορά είναι οι δύο Καβαλιώτες, ενώ για κατοχή και πώληση οι δύο ομογενείς από την Κομοτηνή. Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης είναι 48,2 γραμμάρια.