Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2009

ΝΔ: Στη δημοσιότητα οι υπογραφές στήριξης των υποψηφίων


Οι λίστες με τα ονόματα των στελεχών που υποστηρίζουν τους τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τις 50 υπογραφές που έπρεπε να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι μέχρι σήμερα προκειμένου να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους.

Από τις υπογραφές στήριξης απουσιάζουν ονόματα βουλευτών, κάτι που είχε διατυπωθεί ως πολιτική ευχή από την οργανωτική επιτροπή ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα διχασμού των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς με τις υπογραφές που κατέθεσαν προσπαθούν να στείλουν μηνύματα ότι έχουν ερείσματα σε όλους τους εκπροσώπους του συνεδρίου που προέρχονται είτε από την κομματική οργάνωση, είτε από την επιχειρηματική δράση, είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή ακόμη είναι πρώην βουλευτές και υπουργοί. Η «ακτινογραφία» των υπογραφών δείχνει ακόμη ότι οι υποψήφιοι επιδίωξαν να δείξουν ότι έχουν ερείσματα στο σύνολο της χώρας.

Συγκρεκριμένα, την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη υπογράφουν μεταξύ άλλων έξι δήμαρχοι, με πρώτο τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, επτά νομάρχες, πέντε πρώην βουλευτές, ανάμεσά τους και ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γ. Βαληνάκης, τέσσερις πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ καθώς και πολλά στελέχη από την κομματική οργάνωση, εργατικά κέντρα, τη ΔΑΚΕ κλπ.

Επίσης την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη υπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπίδας Καλλίρης αλλά και πρόεδροι άλλων συλλόγων.

Την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου υπογράφουν μεταξύ άλλων επτά δήμαρχοι, υποψήφιοι νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πέντε πρώην βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ, της περιφερειακής οργάνωσης, πρόεδροι από επιμελητήρια, εργατικά κέντρα και εμπορικών συλλόγων. Ανάμεσά τους είναι η κ. Ευαγγελία Βελέντζα, πρώην μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αθήνας Γιώργος Ξεπαπαδάκος, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Κωνσταντίνος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμανουήλ Πεπόνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιώπουλος και η πρώην βουλευτής Μάρω Κοντού.

Την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά υπογράφουν 12 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, πέντε υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές, επτά νομάρχες και δήμαρχοι και πρόεδροι Εμπορικών συλλόγων, μέλη της ΚΕ , εκπρόσωποι από τις κομματικές οργανώσεις και πρόεδροι επιμελητηρίων. Ανάμεσά τους ο πρώην βουλευτής Γιάννης Αβέρωφ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Ατζουλάτος, ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρέλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Θανάσης Ξινίδης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, ο αναπληρωτής οργανωτικής γραμματείας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Ταυρής.