Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

ΝΔ: Συγκαλείται εκ νέου αύριο η επιτροπή συνεδρίου


Μόνο το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στην εκλογή προέδρου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταφέροντας τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Η επιτροπή έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι για την προεδρία, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο, αφού συγκληθεί ως Σώμα, έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ακόμη και την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου και συμμετοχή της κομματικής βάσης.

Το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει και η συζήτηση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, που καθορίστηκε να γίνει τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η οργανωτική επιτροπή κατέληξε επίσης στις εξής αποφάσεις:

- Δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος.- Οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται με γραπτή δήλωση, που θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2009, στις 8 το βράδυ. Για να γίνει όμως τυπικά δεκτή η υποψηφιότητα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου το αργότερο μέχρι την 22 Οκτωβρίου 2009, πάλι μέχρι τις 8 το βράδυ, συνοδευόμενη από τις υπογραφές 50 συνέδρων.

Διευκρινίζεται ότι κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να υπογράψει μόνο μία υποψηφιότητα.

- Ξεκινά άμεσα από τα αρμόδια όργανα του κόμματος η διαδικασία συγκρότησης καταλόγου συνέδρων, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής υπογραμμίζουν και εξαίρουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης των τεσσάρων ενδιαφερθέντων για να θέσουν υποψηφιότητα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα το Σάββατο το βράδυ στην πρόσκληση της Επιτροπής να εκθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους ως συμβολή τους στην επίτευξη του κοινού στόχου όλων, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συνεδρίου και ταυτόχρονα για τη διασφάλιση της αρραγούς ενότητας του κόμματος.

Προβάδισμα Μπακογιάννη στις δημοσκοπήσεις

Εντωμεταξύ, προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Focus για την εφημερίδα «Real News», που διενεργήθηκε σε ψηφοφόρους του κόμματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση «ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ;», η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 15,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 14,7%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,7%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 7,5% και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 1,9%.

Στο ερώτημα «ποιος μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ ξανά στην εξουσία;» προηγείται και πάλι η Ντόρα Μπακογιάννη με ποσοστό 30,4%. Ακολουθεί ο κ. Σαμαράς με 14,7%, ο κ. Αβραμόπουλος με 12,5%, ο κ. Μεϊμαράκης με 12,2%, ο κ. Ψωμιάδης με 8,1%, ο κ. Σπηλιωτόπουλος με 6,5% και ο κ. Στυλιανίδης με 1,1%.