Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Όλα έτοιμα για το ντιμπέιτ


Στο ντιμπέιτ Καραμανλή – Παπανδρέου, που θα γίνει στις 8 το βράδυ, επικεντρώνεται σήμερα το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο πολιτικοί αναμένεται να βρεθούν «πρόσωπο με πρόσωπο». Οι δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί θα φτάσουν στο ραδιομέγαρο
της ΕΡΤ στις 7 και μισή. Ο Κώστας Καραμανλής θα κατευθυνθεί στο γραφείο του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του εντεταλμένου συμβούλου Πάνου Λουκάκου.

Το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 22 λεπτά. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να τοποθετηθούν στις πέντε θεματικές ενότητες που είναι: Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνικά Θέματα – Παιδεία, Κράτος και Δημόσια Διοίκηση, Περιβάλλον – Υποδομές και τέλος Εξωτερική Πολιτική.

Σε κάθε θεματική ενότητα θα εναλλάσσεται ο αρχηγός που θα τοποθετείται πρώτος, ενώ θα γίνεται εισήγηση ενός λεπτού από τη συντονίστρια, δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μαρία Χούκλη. Οι δύο αρχηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους από τρία λεπτά χρόνο για την πρωτολογία τους, τρία λεπτά χρόνο για τη δευτερολογία τους και ένα λεπτό για την «τριτολογία».

Στο τέλος ,οι κ. Παπανδρέου και Καραμανλής θα έχουν αντίστοιχα από ένα τρίλεπτο για να προβούν σε μία γενικότερη τοποθέτηση.