Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Επίθεση Γ. Καρατζάφερη σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


«Διάθεση ρεβανσισμού» και «επιστροφή στο ‘81» από το ΠΑΣΟΚ διέβλεψε κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης και διαμήνυσε: «Να μην πιστέψουν κάποιοι ότι την Κυριακή το βράδυ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Ελλάδας».Τόνισε ακόμα ότι «οδηγούμαστε στις εκλογές με μονοθεματικό θέμα την οικονομία» και ότι «τα λεφτά του δανεισμού δεν είναι λύση». Ζήτησε να βγουν στην επιφάνεια τα λεφτά της παραοικονομίας. Τάχθηκε επίσης υπέρ του διαχωρισμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε δύο υπουργεία.

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την οικονομία στον πάτο και ο κ. Καραμανλής μέσα σε έξι χρόνια διακυβέρνησης δεν έδωσε ούτε μία σταγόνα στον πάτο αυτό.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν έγινε λόγος για τα εθνικά θέματα. «Τι έχουμε ακούσει για τα εθνικά θέματα από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Έχουμε αφήσει το Κυπριακό παντελώς στο χρονοντούλαπο, στο σκουπιδοφάγο». Σχετικά με το σχέδιο Ανάν «ο κ. Καραμανλής ψεύδεται ασυστόλως», συμπλήρωσε.

«Τι απέγινε με τη Siemens;», τόνισε και παρατήρησε πως «θα φτάσουμε στις κάλπες χωρίς να μάθουμε ποιοι έφαγαν τα 100 εκατ. μάρκα από τα ταμεία της Siemens».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ σε περίπτωση διαδοχής του κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές «αναμένονται τριγμοί» κάνοντας λόγο για πολλούς «Βενιζέλους» που θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα δυσκολευτεί να βρει «την περπατησιά της» και κατέληξε: «Ας προσπαθήσει να συγκροτηθεί και μπορεί να υπάρξει διάλογος».