Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2009

Η λίστα των υποψηφίων της ΝΔ


Έπειτα από πολύωρο «θρίλερ» δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.Ηχηρές απουσίες εκείνες των κ.κ. Πέτρου Δούκα, Αριστοτέλη Παυλίδη και Σάββα Τσιτουρίδη. Περιλαμβάνονται στις γαλάζιες λίστες οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Κώστας Κουκοδήμος.

Το θέμα των υποψηφίων τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής αγώνα το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ωστόσο ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ από τη Ρηγίλλης.

Στα ψηφοδέλτια ορισμένων περιφερειών υπάρχουν κενά τα οποία θα συμπληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Κυριακή.

Από το χώρο της μεινότητας στη Θράκη, κατεβάινουν στις έκλογές τέσσερις υποψήφιοι. Η μία εξ αυτών είναι η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ (Ξάνθη), η οποία στο παρελθόν έγινε γνωστή για τη δράση της και τους δικαστικές προσφυγές της υπέρ της κατάργησης του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Συνυποψήφιος της από την Ξάνθη είναι επίσης ο Αχμέτ Μπουντούρ, αλλά και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.

Στη Ροδόπη υποψήφιοι της μειονότητας είναι ο βουλευτής και δικηγόρος Αχμέτ Ιλχάν και ο Αμέτ Αχμέτ. Υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια είναι και ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.


ΕΒΡΟΣ

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΤΑΣΙΟΥΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ (ΕΜΜΥ) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΦΑΝΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

ΞΑΝΘΗ

ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΖΕΪΜΠΕΚ ΑΪΣΕΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΠΟΥΔΟΥΡ ΑΧΜΕΤ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΡΟΔΟΠΗ

ΑΧΜΕΤ ΑΜΕΤ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ