Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2009

ΝΔ: Κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό


Μετά την οικονομία, τους θεσμούς και στρατηγικής σημασίας επιλογές για τη χώρα, όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σήμερα η αναξιοπιστία, οι κρυφές ατζέντες, χτυπάνε κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τις εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάζοντας απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξη του αρμόδιου πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως ο κ. Λοβέρδος δίνει δίνει λευκό συγχωροχάρτι στον εθνικιστή Γκρουέφσκι για την ένταση στις σχέσεις με την FYROM, προαναγγέλλει μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα για τη μεταβολή της κατάστασης χωρίς να ζητάει τίποτα από τον Γκρουέφσκι. Προσθέτει ακόμη πως προαναγγέλλει μονομερή περιορισμό των διαφορών στο θέμα του ονόματος και ανάπτυξη, μονομερώς, σχέσεων με τον κ. Γκρουέφσκι.

«Τα όσα δημοσία λέει το ΠΑΣΟΚ μέσω του αρμόδιου εκπροσώπου του, συνιστούν πέρα από κάθε αμφιβολία, επικίνδυνη κρυφή ατζέντα. Συνιστούν άτακτη υποχώρηση στο Σκοπιανό. Συνιστούν λόγο ανησυχίας για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε και καταλήγοντας κάλεσε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να απαντήσει αν:

- Αποκηρύσσει ή όχι τις θέσεις αυτές;

- Τι ακριβώς έχει η κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό;

- Τι ακριβώς είχε συμφωνήσει όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών;

Ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, ερωτηθείς για απάντηση του πρωθυπουργού σε χθεσινή συνέντευξη σχετικά με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα τόσο για το ΕΤΑΚ όσο και τον ΦΜΑΠ

«Ψέμα πρώτο: ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ, μια οικογένεια με ακίνητο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ πλήρωνε φόρο 4.000 ευρώ. Ακόμη και στο ακραίο αυτό παράδειγμα υψηλότατης αντικειμενικής αξίας, το πραγματικό νούμερο για την τυπική οικογένεια με δύο παιδιά- με το σύστημα του ΠΑΣΟΚ ήταν μόλις 1.507 ευρώ.

»Ψέμα δεύτερο: ότι με τον ΕΤΑΚ καταργείται η φορολογία στη μεγάλη περιουσία και φορολογείται η μικρή ακίνητη περιουσία. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο: όλοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες πληρώνουν ΕΤΑΚ και τα Φυσικά πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα και η Εκκλησία , ενώ κανένας μικροϊδιοκτήτης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ φόρο, αφού υπάρχει ρητή και απόλυτη εξαίρεση όλων των περιουσιών αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ».