Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

"Κλειδώνουν" οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας


Ώρες απομένουν για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, το μεσημέρι (12:00), στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανανέωση στις εκλογικές λίστες της ΝΔ, αν και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκλογική Επιτροπή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην προσέλκυση «νέου αίματος», που θα επισημοποιήσει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για σημαντική ανανέωση σε κομματικό στελεχιακό δυναμικό.

Ο πρωθυπουργός πρόσφατα είχε καταστήσει σαφές, ότι «όλα αξιολογούνται, όλα κρίνονται», αναφερόμενος προφανώς στα ονόματα εκείνων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα και τη σκανδαλολογία και τη συμμετοχή τους στις κομματικές εκλογικές λίστες.

Στη βάση αυτής της τοποθέτησης, φαίνεται πως αποκλείονται από τους συνδυασμούς οι λεγόμενοι «βατοπαιδινοί» (αρκετοί ήδη έχουν «οικιοθελώς» αποχωρήσει), αλλά και το μεγάλο πρόβλημα στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας -ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.